Mika: ”Jag känner mig som 18”

Fick en pratstund med Mika Kohonen efter den rafflande semin mot SPV.

– Det var två av världens bästa klubblag som möttes, och det märktes i matchen. Alla fick nog valuta för biljetten eller tv-avgiften. Sedan kanske det var lite för svängigt för vår spelstil men SPV är bra. De straffades oss hårt men vi lyckades hitta ett sätt att vinna matchen, säger han till bloggen.

På papperet kändes SPV – Storvreta som den ”moraliska finalen”. Det höll inte Kung Mika med om.

– Jag tänker aldrig så. I dag var det semifinal och imorgon är det final. I finalen spelar alltid de två bästa lagen i turneringen. Det finns inga moraliska finaler. Vi måste spela minst på den här nivån imorgon, säger han beslutsamt.

SPV spelar en väldigt frejdig innebandy – något som svenska lag inte är vana med. Det är långt ifrån vanligt att Storvreta släpper in så många mål.

– Jag tror inte de vill ha så här mycket mål åt båda håll med vilja, men de vill gasa och vara snabbaste laget på banan både med boll och utan boll. Det är lite mer hockeyaktigt. Jag tror innebandyns framtid är åt det där hållet – sedan hur mycket vi ska gå åt det hållet återstår att se. Men det kommer bli snabbare och snabbare spel, analyserar Kohonen.

Man tänker ju som lekman att kroppen bör ha tagit en del stryk efter ett gäng matcher på få dagar på den högsta nivån. Men…

– Jag är inte sliten. Jag känner mig som en 18-åring i kroppen, skrattar han.

Precis efter intervjun börjar Dalen sin semifinal mot Tatran. Jag frågar vilket lag han helst möter i final.

– Det spelar ingen roll –  det lag som visar sig vara bäst i den andra semifinalen vill jag möta, säger han diplomatiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *