IKSU mästare av Champions Cup!

IKSU kan, inte helt oväntat får man väl påstå, än en gång titulera sig som Europas bästa klubblag i innebandy. Fast att säga att det satt hårt inne – det vore inte heller att överdriva. Under de två första perioderna höll nämligen IKSU i taktpinnen, men Classic bet sig fast på ett starkt sätt, kanske lite beroende på ineffekivitet från IKSU (även om Classics målvakt Lakkala stod för många svettiga räddningar). Det innebar att ställningen efter två perioder var 4-4.

Men i den tredje perioden orkade inte finskorna med längre. Det skyhöga tempot som IKSU satt från start gjorde sig påmint – och när Elin Tjärnström, som innan matchen tilldelats en plats i cupens all star-lag, nätade i sista periodens åttonde minut klappade finskorna igenom. Mellan 12.00 och 14.17 gjorde IKSU hela fyra mål! En klassisk islossning, alltså. De sista minuterna spelade Classic utan målvakt, men IKSU kunde enkelt defilera in sin femte Europacupvinst (ja, jag räknar med de tidigare…). Slutsiffrorna blev till slut 10-5 (2-2, 2-2, 6-1) i IKSU:s favör.

Som jag nämnde i inledningen är jag inte förvånad över att IKSU vinner turneringen. Man har ett EXTREMT jämnt lag som håller en VÄLDIGT hög nivå. Det är varför laget är så bra som det är. Motståndarlagen kan aldrig, oavsett vilken formation IKSU skickar in på golvet, känna sig lugna. Känns som att jag, ärligt talat, skulle kunna räkna upp alla IKSU:s spelare som nyckelspelare idag. Det även om man vissa gånger idag slarvade i spelet. Det hade kunnat gå smidigare än att man ska avgöra först i den sista perioden.

Cornelia Fjellstedt tilldelades priset som lagets bästa spelare. Verkligen välförtjänt då hon var väldigt bra idag. Hon stod för tre poäng, och hela hennes formation (Fjellstedt, Victoria Wikström och Julia Nordin) gjorde en gedigen insats. Nordins förarbete till Jenny Gustafssons 3-2 var bland annat helt fantastiskt. Flinka Julia Nordin kommer bli väldigt intressant att följa genom säsongen. Hennes kvicka ben blir viktiga i presspelet. Finska Classic hade sin bästa i Sanne Nieminen och Eliisa Alanko. Classics turnering är helt klart godkänd. Man tar sig till final och pressar IKSU ända in i den tredje perioden. Mer kan man inte begära ifrån finskornas sida.

Josefina Eiremo, Emelie Wibron och tidigare nämnda Elin Tjärnström blev uttagna till damernas all star-lag. Det känns som att IKSU hade kunnat ha sex spelare i det laget, så jämna och bra är man. Det säger jag utan att förringa de andra lag som varit med i turneringen.

Övriga spelare i all star-laget: Kreeta Lakkala, målvakt Classic, Irja Lahtinen, försvarare Classic, Mirca Anderegg, forward Piranha Chur.