RIG Umeå reste sig i derbyt

RIG Umeås damlag åkte på en oväntat tuff smäll i premiären mot Örnsköldsvik.
8-2 slutade den matchen till Öviks fördel trots att ”riggarna” vann skotten med 41-30…

(Vi noterar också att Emma Torikka, den gamla Iksu-forwarden, var bäst på plan för Övik i den matchen)

***

Hursomhelst. På onsdagskvällen hade RIG Umeå chans till revansch mot ett formstarkt IBF Dalen. Detta var för övrigt tredje vardagskvällen i rad som det vankades lokalderby i Umeå – kul!

RIG utnyttjade revanschläget till max genom att vinna med 5-3 i en rätt seg match (enligt mina rapporter – hade träning själv på andra sidan).

Två perioder var jämna målmässigt och spelmässigt men i andra perioden ryckte RIG ifrån lite och det avståndet höll hela matchen. När Nathalie Jakobsson satte 5–2 efter 14.39 kändes det hela avgjort.

Skottstatistiken var jämn – 27-28 till RIG – och det man kan konstatera av den är att Amanda Hill hade en bra dag i RIG:s kasse med en räddningsprocent på nästan 90.
Hon fick också extra beröm på sportnu.se:s (VK och Folkbladets gemensamma sportsite) sida.

– På det stora hela var det en väldigt bra försvarsinsats, säger Rig-tränaren Peter Svensson, till samma sida.

(Bilden är tjuvad från lagets twitterkonto: @RIGdam)

I IBF Dalen ska Janna Hall ha varit bäst med pigga fötter och bra slit över hela banan.

Noterbart är att ingen gjorde mer än ett mål;
Dalens mål sattes av Janna Hall, Ida Eriksson och Julia Forsgren, medan Matilda Sjödin, Anna Karlsson, Sofia Joelsson, Annie Wennerström och Matilda Jakobsson målade för RIG.

Tråkigt nog blev Carina Emanuelsson i Dalen utburen på bår med en befarad knäskada. Bloggen skänker en krya-på-dig-tanke till Carina och hoppas på det bästa.

Resultatet är väl på ett sätt förvånande och på ett sätt inte.
RIG är för mig ett givet topplag i serien medan Dalen är mer ett stabilt mittenlag med potential att nå toppen.
Men efter RIG:s bottennapp i Övik trodde jag faktiskt på Dalen-seger här då den svarta (ibland gröna) maskinen visat upp en imponerande form hittills under säsongen.

Dalen har nu spelat tre matcher i den något haltande tabellen. Två vinster har det blivit sedan tidigare, nu kom alltså säsongens första torsk.  .

RIG spelar sin nästa match i helgen på bortaplan mot Hudik (ett kryss och en förlust hittills) medan Dalen ska resa ner mot tre förväntade poäng i Söderhamn (två förluster och tre gjorda mål hittills)

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TABELLEN!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *