On the road again

Dåså. Då var säsongen igång på allvar. Man har med andra ord avverkat årets första bussresa.

Denna bild är tagen på ett sanslöst klassiskt innebandyställe – nämligen Shell/Max/Donken-korsningen i Sundsvall. Till vänster i bild ser ni min TV och mitt PS3… och till höger i bild ser ni FIFA-gängets egna TV.

Vi kan inte komma överens om vilket spel vi ska spela – PES eller FIFA – så då får man helt enkelt ta med sig två TV-apparater och två PS3:or.

Nog om det.

Nu är vi framme i Gävle och jag tänkte meddela lite tankar inför helgen som kommer.

För det första känns det trist att man missade Foppas match i Exel Arena.
Tydligen ska han ha varit klart bättre än förväntat. Givetvis hann han även med att sprätta upp en boll i krysset.

Broder Johan såg matchen och han kommer att skriva lite mer om den senare.

***

Imorgon då?

I Allsvenskan är det bara vi i Thorengruppen som är i farten. Vi möter alltså Gävle.
Ett Gävle som inlett säsongen med två raka förluster. Därmed inte sagt att det blir någon enkel tillställning. De lär vara rejält revanschsugna.
Noterbart är också att Andreas Carlbom saknas i Thorengruppens lag pga sin fotskada.
Ändå är oddset skyhöga 1.10 på Thorengruppen (OBS! Ironi).

Umeå City och Sandåkern spelar på söndag. City möter Haninge (seriens sämsta lag?) på bortaplan (seriens äckligaste plan?) medan Sandåkern har ännu en tuff uppgift mot Balrog hemma.

Citys seger är jag inte orolig för. De trivs ju dessutom på parkett. När det gäller Sandåkern så finns en liten, liten chans till poäng även om jag tror att Balrog kommer ro hem det relativt komfortabelt. Det enda som talar för Sandåkern är att Balrog kanske är i lite osäker form. 5-5 hemma mot Uppsala är inte övertygande.

***

En annan höjdpunkt i helgen är Dalens högintressanta match mot Warberg på söndag (efter Sandåkern – Balrog).
Kul att man hinner hem till den. Det är ju nytända Warbergs enda besök i Umeå det här grundserien så man får passa på.
I fjol hade man ju alltid en chans till att se lagen live i Umeå.

Det mest intressanta på förhand är såklart att Mattias Wallgren återvänder till Umeå för att spela mot sitt kära IBK Dalen. Ska se till att byta några ord med honom efter matchen.

Utgången i matchen känns oviss. Dalen har övertygat hittills medan Warberg har blandat och gett. Tror på en jämnare match än i fjol i alla fall när Warberg lämnade Arenan med en förnedrande 6-0-vinst.

***

Bland alla de övriga matcherna som spelas i helgen (det kommer bli saftiga helgsummeringar) så vill jag peka ut matchen mellan Hudik/Björkberg och RIG Umeå.
Två av seriens absolut bästa lag (bara Skellefteå kan matcha tror jag) möts tidigt och det ska bli väldigt intressant att se utgången.
”HB” har överraskat mig och många andra genom att vara så pass bra trots de blytunga tappen till Thorengruppen och Mullsjö.
Frågan är om de kan överraska imorgon igen?

Nåväl. Så här på fredagskvällen kan man riva av klyschan att ”frågorna är många – svaren är få”. På måndag vet vi desto mer – och då kan ni läsa allt om allt i våra helgsummeringar.

Trevlig helg så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *