Tankar Bluewings – Icebreakers

Var, som broder Jakob redan gått igenom med er, och bevittnade det som enligt affischer som hänger över HELA staden var årets match ikväll, jippomatchen Bluewings – Icebreakers. Listan över profiler kunde göras lång. Peter Forsberg. Anja Pärson. Markus Näslund. Med flera. Massvis med profiler med meritlistor längre än Yao Ming och prisskåp tyngre än Jabba the Hutt.

***

En jippomatch är alltid en jippomatch. Innan matchen började så höll Nick Borgen hov och sjöng en massa olika låtar där framför allt hans egna gamla dängor ”We Are All The Winners” och ”Den Glider In” var de som stack ut. Ett trevligt inslag, även om det såg lite komiskt ut när Borgen halkade omkring mitt på planen medan spelarna värmde upp.

Så till matchen. Gamle målkungen Markus Näslund fick helt sonika infinna sig i att spela back idag (395 mål i NHL är inte tillräckligt för att få förtroendet i en anfallsroll i Icebreakers). Tidigt i matchen stack han dock upp och tryckte in ett distinkt handledsskott bakom en bloggfavorit som lagt handskarna på hyllan, nämligen Mattias Johansson (fd Thorengruppen mfl). Annars en rätt slätstruken insats från Näslund som inte märktes vidare mycket. Utan att vara elak kan vi nog konstatera att han är bättre med en träklubba i hand och ett par skridskor på fötterna.

I fallet ”Foppa” Forsberg så fanns det gudalika spelsinnet kvar även på innebandyplanen, det kan man lugnt konstatera. Ofta hittade han fina passningar till sina kedjekamrater. Kedjan med ”Foppa”, Magnus Svensson och Anna Sjöström var nog matchens bästa formation. Om mitt minne inte sviker mig stod de för merparten av lagets mål, och Foppa tryckte bland annat in ett handledsskott modell stenhårt, och ett annat mål satte han efter att ha dragit sin back och väggspelat med Svensson. Kvällens snyggaste mål!

Umeå Citys Emil Johansson och Erik Nilsson var, kanske inte helt oväntat, de mest dominanta spelarna där ute på banan ikväll. Nilssons speed och mjuka teknik passade helt UTMÄRKT i en sån här match. Helt rätt ”val” av spelare att ta in till den här typen av matcher. Han trillade runt, serverade och sprang lika mycket som han jämt gör. Även Johansson stod för några passningar till öppna mål som ibland ledde till mål, men kanske oftast slutade i… missade lägen. De två bidrog helt klart med en extra krydda.

Abgar Barsom var annars den som imponerade mest på mig – det eller förvånade mig mest. Snabb och teknisk. Det var han visserligen i fotboll med, men innebandy är lååångt ifrån fotboll (om än snabbhet alltid är snabbhet). Han hade några fina dragningar och hade en målpassning. Tilldelades välförtjänt pris som matchens spelare.

***

Väldigt kul att Icebreakers kommer hit och spelar innebandy. Förutom att jippon i de allra flesta fallen är publiksuccéer som lockar alla typer av människor – kanske framför allt barnfamiljer – så är det här även till en god sak. Sedan man startade sommaren 2002 har man delad ut mer än sex miljoner kronor till behövande barn. En helt underbar detalj i sammanhanget. Totalt drog man in 225 000 kronor till välgörande ändamål ikväll. En enorm summa.

Jag vill tacka alla som gjorde det möjligt och jag hoppas verkligen att Icebreakers fortsätter med arbetet. Det är såväl guld värt som kul för allmänheten.

***

Icebreakers laguppställning:

Peter Forsberg
Markus Näslund
Andreas Salomonsson
Anja Pärsson
Anna Sjöström
Hanna Ljungberg
Magnus Svensson
Jocke Bäckström
Karl-Robert Björkander
Gunnar Domeij
Abgar Barsom

Bluewings (digra) laguppställning:

Mattias Johansson
Johan Björk
Tomas Andersson
Kenneth Grahn
Christer Åström
Mats Persson
Patrik Jonsson
Mikael Svensson
Kenneth Lundberg
Hasse Edlund
Christer Olofsson
Jakob Persson
Fredrik Sandström
Michael Svensson
Ronald Hedström
Richard Masiello
Rune Waara
Steve Galloway
Hans-Åke Vidmark
Robert Nilsson
Erik Nilsson
Emil Johansson
Mattias Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *