Helgsummering (H2)

Sist ut i helgsummeringarna den här veckan är herrarnas division II.

Vindeln var som vanligt inblandade i en spännande match. Tyvärr har de också en tendens att ofta förlora dessa jämna och spännande matcher. Så blev det även i helgens match mot Sandåkernkamraterna.

Gästerna lämnade Fritidscentrum med tre poäng i bagaget efter vinst med 9-7.

Erik Byström var klart hetast i hemmalaget med fyra mål. Tobias Holmström gjorde två, och Jacob Jonsson ett.

Sandåkernkamraterna hade två tvåmålsskyttar i form av Johan Reichler och André Skedebrandt.

Reichlers ångvältsegenskaper hade nog behövts i Sandåkerns jakt på nytt kontrakt i Allsvenskan. Men jag antar att han inte har motivationen eller tiden som krävs för den typen av satsning (han var ju med i det förra allsvenska äventyret som slutade i moll).

I övrigt hade Sandåkernkamraterna ett utspritt målskytte och det tyder på att segern kan betecknas som en klassisk lagseger.

***

Hörnefors hade dubbelmatch i helgen. Först i fredags mot Nätra och sedan bortamatch mot Gamla Stan på lördagen. Märkligt schema, men så var fallet…

Fredagens match slutade i moll rent resultatmässigt då Nätra (som överraskat många hittills) vann med 8-6 – men det var ändå feststämning i Bråvallahallen vilket förbundets David Lundberg vittnade om på Facebook:

”Fredagskväll i Hörnefors innebär som alltid feststämning i Bråvallahallen!
Hur kan man inte bli sugen på plast när man möts av grillade hamburgare utanför entrén, fyrverkeri-intron och rökmaskiner, ”mål-bollar alá Dalen, godisregn till publiken vid hemmamål och en fullsatt hall.
STORT CRED TILL HÖRNEFORS IF!, vilket jobb ni gör! Oj vad många har att lära och Oj vad bra internmarknadsföring. Vilka ungdomar i byn skulle inte själva velat spela idag?! Inspirerande!”

Jag kan bara stämma in i den hyllningen. Hörnefors gör verkligen bra matcharrangemang – och jag minns min egen hyllning från min vistelse i Bråvallahallen i fjol då jag såg matchen mot TGC.

De visar att det GÅR om man VILL. Trots små resurser.

Fredagens förlust följdes sedan upp på bästa möjliga sätt genom en skräll på bortaplan mot Gamla Stan. Vinst med samma siffror som förlusten kvällen innan – alltså 8-6.

Viktor Rutqvist gjorde två mål i båda matcherna. Starkt!
Mot Gamla Stan fanns även två andra tvåmålsskyttar i gamle Dalen-liraren Johan Königsson och Simon Blomberg.

För Gamla Stans del var förlusten givetvis en missräkning. Möjligen kan de ha underskattat Hörnefors dels för att de förlorade kvällen innan och dels för att de kanske trodde att Hörnefors skulle vara slitna. Men så var alltså inte fallet…

Fabian Karlstén var den enda som gjorde mer än ett mål i Gamla Stan.
Han gjorde två – och förtjänar ett omnämnande för det.

***

Nätra hade liksom Hörnefors dubbelmatch i helgen. De tog emot legendlaget IBK Umeå Norr hemma i Övikstrakterna.

IBK Umeå Norr fick nöja sig med att ta med sig en poäng norrut efter en sen kvittering till 6-6 av legenden Ulf Brännström. Hans andra mål i matchen.

Även Nätra har en legend i laget i form av centereleganten Björn Jansson. En av de bästa centrarna i Öviks innebandyhistoria. Jansson, som numera bara hobbylirar, gjorde fyra mål och ett assist i matchen. Skapligt.

Min favoritspelare Daniel Pettersson gjorde 1+2 för IBK Umeå Norr.

***

Lika jämnt blev det i matchen mellan Skellefteå IBS och Obbola. Fast där blev det ett mål till för vardera lag. 7-7 alltså…

Detta trots att Obbola fick en smakstart på matchen och gick upp till 4-1. I andra perioden föll Obbola ihop och tappade upp till 7-6.

I slutperioden lugnade saker och ting ned sig igen. Hemvändande William Henriksson, som lär bli nyttig för OIK, kvitterade till 7-7 med sju minuter kvar vilket visade sig bli matchens sista mål.

Obbola hade även en tvåmålsskytt i Anders Burström.

I Skellefteå var målskyttet lika utspritt. En enda tvåmålsskytt finns att hitta i protokollet och det var Simon Svensson.

Obbola är nu tabelljumbo och de får fortsätta vänta på säsongens första seger.

***

Sist men inte minst har vi kvar matchen mellan SPIF och Umeå IK. Även den här matchen blev jämn och målrik.

Lagen följdes åt hela tiden och det var först i slutet som det avgjordes.
Den stora skillnaden mellan lagen den här eftermiddagen heter Jim Johansson.
Han gjorde fyra mål – och han är garanterat saknad i TBS Umeå.

Emil Karlsson blev tvåmålsskytt för UIK.

I SPIF gjorde Jens Bolin hattrick. Starkt.
Fredrik Normark lämnade banan med två kassar.

Thomas Lindgren saknades i laget och kanske, kanske hade SPIF vunnit om han hade deltagit. Han hade då knappast lämnat planen poänglös…

Nåväl. Det var allt som H2 hade att bjuda på denna helgen.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TABELLEN!

4 kommentarer

  1. Snackisarna från helgen:
    Emil Schefström spelar redan. Väldigt kort avstängning för så allvarlig förseelse. För förbundet hade väl ändå koll på att avstägningen var under sommaren och då spelas ju som bekant ingen innebandy? Eller tänkte man inte på det………………
    När Holmsund mötte Röbäck i div 3 herr så var det svårt bakfulla Holmsundare som ställde upp till match. Att dom dessutom vann stort är ju anmärkningsvärt. Men det är konstigt att en förening som HOlmsund med ungdomsverksamhet tycker detta är ok.

  2. Vad vet du om att dom va bakfulla Kristoffer G?!
    Om vårt lag varit ”svårt bakfulla” hade
    vi nog inte vunnit med 13-1 mot ett för dagen starkt Röbäck.
    Ta reda på fakta innan du börjar skriva en massa skit!

  3. Jojo Henke. Det stank då misstänkt från flera spelare. Avslutningsfest med fotbollen sägs det. Svårt bakfulla kanske är en överdrift men bakfulla definitivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *