Dalens nyförvärv flyttar hem

Detta kanske kommer som en nyhet för vissa. Andra har redan läst det.

I dagens tidning framgick det nämligen att Dalens handplockade nyförvärv Miikka Läntinen flyttar hem.

– Jag vet inte varför. Jag tror att han inte var nöjd med speltiden, men det var dumt att han inte meddelade mig och Urban (Karlsson), säger tränaren Iiro Parviainen – som låg bakom värvningen.

– Personligen är det tråkigt. Han har mycket mer potential. Men han kunde inte riktigt språket, och försökte inte heller lära sig det. Laget tog in honom bra, men han var ändå som en outsider.

Sportchefen Urban Karlsson blev både förvånad och besviken över denna nyhet..

– Klart det är tråkigt och att man är besviken. Vi hade fått hjälp av företag att få jobb till honom och löst allting. Men hans nya klubb har lovat att lösa de kostnader vi haft för honom, så det blir ingen förlustaffär, säger han.

Klubben han har gått till spelar i Finlands andradivision och heter Salba.

Bloggens kommentar: Det är alltid märkligt när nyförvärv flyttar hem så pass snabbt. Dalen har satsat på Johan Eriksson, Christian Hjort och Anton Ermling som högerforwards och det kan man inte snacka så mycket om. Det fanns helt enkelt ingen logisk plats för Läntinen. Därför kan man ifrågasätta värvningen redan från start.
Vem skulle egentligen bänkas?
Samtidigt såg han rätt vass ut stundtals. Det fanns ett ruskigt spring i hans ben och en ”sprättighet” i situationer framför mål. Tänker speciellt på det märkliga målet mot Pixbo på bortaplan. Men nu blev det som det blev och i ärlighetens namn kommer han nog inte vara så saknad. Dalen har det gott ställt på forwardssidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *