Bakslag för Dalen + övrig SSL

Så var det dags. Caperiotäby mot Dalen. Två av de mest kritiserade lagen i somras.

Efter kvällens resultat ligger Caperiotäby fyra i tabellen och Dalen är sexa. Domedagsprofeterna kan därmed anses vara officiellt tystade (även om många omgångar återstår).

Dalen vann skotten med 28-21 men föll relativt klart med siffrorna 8-4. Det ska bli intressant att läsa förklaring till det i morgondagens tidning.

Rickie Hyvärinen verkar vara på väg mot storform i alla fall. Tre kassar blev det från hans bössa.

I Dalen fortsatte Johan Eriksson på sin fina säsongsstart. Två mål från nyförvärvets sticka – båda gångerna assisterad av Ketil Kronberg (som även hade ett tredje ass i matchen till Alex Bodén).

Förlusten är en besvikelse i och med den oerhörda stabilitet som Dalen visade upp mot Warberg. Men i Tibblehallen blir matchbilden automatiskt en annan på grund av underlaget. Caperiotäby är dessutom, fortfarande, ett ruskigt bra lag i medgång (de gick från underläge 1-2 till ledning med 7-3 i i dag på lite drygt en period).

***

Bland de övriga resultaten så måste man förundras över Linköpings (jag har slutat underskatta dem från och med… NU!) och Granlos fortsatta framfart.

Nästa omgång spelar de båda lagen en tidig seriefinal. Vem hade trott det på förhand? Svaret på den frågan är exakt ingen.

Granlo släppte bara in ett mål mot TT. Tomas Åhrberg är lite utav en vägg just nu. Jag basunerade till och med ut att han är bäst i Sverige genom vår Twitter (@ibblogg).

Sedan verkar ju Johan Samuelsson vara i någon slags överjordisk form igen. För att fortsätta referera från Twitter så skriver Mattias Wallgren att Samuelsson numera är bäst i världen. Kohonen får vackert flytta sig från tronen.
Och visst – jag börjar nog vara beredd att hålla med om saken. Om inte annat har ju Samuelsson några år på sig att definitivt bli bäst om man säger så.

Åhrberg och Samuelsson är i alla fall de två solklaraste nycklarna till varför det har gått så bra. Vi ska även komma ihåg Nilsberths. Dessa tre har varit oumbärliga och de har tillsammans kortat ner tiden som det normalt sett tar att växa in i en SSL-kostym som nykomling.

Botten på tabellen bjuder dock inte på samma överraskningar (ja, förutom den stora bomben Falun då – men de är på väg uppåt nu).
Där är det, precis som väntat, Karlstad och Jönköping som parkerar. Lite förvånande dock att Mullsjö gått så trögt. Jag trodde att junisarna växt på sig lite, men de verkar fortfarande behöva lite tid att komma in i det hela på allvar. Ingen kan ju ifrågasätta talangen som finns i det laget i alla fall…

Nåväl. Det var allt för den här gången. Lev och må!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *