Det där upprörande landslaget…

Jag konstaterar följande: man får aldrig vara nöjd efter en landslagstrupp har publicerats. Frågan är om man någonsin kommer att vara nöjd?
Och jag är långt ifrån ensam om den känslan… På Twitter i går haglade det kommentarer om uttagningarna.

Filip Urwäder, back i Caperiotäby, var den som allra mest på krigsstigen:

Börjar med backarna. Vem är ens Filip Stenmark? Lirade mot oss i onsdags tydligen.. Oklart

Johannes Larsson är uttagen som forward.. Hallå jag är fan vassare om jag kliver upp ett steg. Och då är det fan illa!

Rikard Eriksson hade inte platsat i vårat lag på 3 femmor och då har vi inte en enda svensk landslagsspelare 🙂

Egebrant är bara med för att han är gnagare.. Har han gjort nåt vettigt senaste åren?

***

Micke Karlsson från samma lag skriver så här:

”Jan-Erik Vaara måste vara halvfinne? täääk”

…och tränaren från samma förening, Danne Bron-Sundbom, upprörs också av att Filip Stenmark är uttagen:

Har Vaara en kusin som har ett barn som heter Stenmark? #nyfikenpåhurmantänker

Niklas Jihde, den gamle räven, kunde inte heller hålla sig från att kommentera truppen:

Att inte ta ut Magnus Svensson i innebandylandslaget är som att Tre Kronor skulle dumpat en Peter Forsberg – med friska fötter. #tjänstefel

Även på ett lite mer lokalt plan kom det kommentarer. RIG Umeås Albin Sjögren t ex:

Man måste tydligen bli en brunkspelare om man ska ha chans på en landslagsplats i framtiden. #iblandslaget #brottarlandslaget

…och Iksus Cassandra Edberg:

Alla ni som inte är med i herrarnas landslagstrupp och utrycker sin besvikelse här, väx upp och sluta va avundsjuk!

***

Jaja. Ni som inte har Twitter förstår nu hur klimatet var under gårdagen, och det där var ändå bara en bråkdel av alla kommentarer.

Men vad tycker lilla jag då?

Om vi börjar med våra lokala inslag i 26-mannatruppen så kan jag förstå att Alexander Bodén blivit uttagen. Han har visat bra form hela försäsongen och verkligen tagit ett större ansvar. Han går rakt på mål och bryter mönstret. En rollspelare som kan vara intressant i ett VM.

När det gäller Filip Stenmark så har jag svårt att förstå att han tas ut just vid den här tidpunkten. Men jag tycker han är en riktigt, riktigt bra back. Det förvånar mig att han är så okänd i södern då han har runt 100 SSL-matcher och ett lyckat förflutet i U-19-landslaget. Tror t o m han var lagkapten där.

Med Filip är det som det var med Robin Nilsberth – man går bara och väntar på att han ska bli uttagen. Men jag hade förväntat mig att vänta ett tag till med tanke på att det är så nära till VM nu.

Hursomhelst så är det bara att gratulera Filip och önska honom lycka till!
Jag tror att han kan överraska många med sin orädda attityd.

I övrigt då?

Ja, jag tycker det är märkligt att Klintsten är uttagen. Var inte märkvärdig under Champions Cup och hade en grymt tung afton mot Pixbo förra veckan. I den matchen var det tydligt att det fanns maximalt en landslagsmålvakt på planen och han hette inte Klintsten i efternamn.

I min naiva värld hade ju gärna Tomas Åhrberg i Granlo fått bli uttagen…Eller Henrik Qvist i Linköping. Eller då Pixbos Jon Hedlund som alltså var den som överglänste Klinsten så sent som förra veckan.

Men egentligen är det ju en parentes vem som ska sitta som andrakeeper. För jag har svårt att se att man skulle rubba på Patrik Åman, som han numera heter, som förstemålvakt..

Bland utespelarna är det Magnus Svenssons frånvaro som är det mest uppseendeväckande. Å andra sidan gjorde han ett riktigt trött intryck i matchen mot Dalen. (Liksom hela Warberg i och för sig).

Men att han inte är med i en 26-mannatrupp är förvånande, och att Henrik Olofsson finns med istället känns väldigt märkligt.

Om man nu ska ha en powerforward i truppen – var i hela friden är Linköpings Martin Karlsson?! Han gör allt som Henrik Olofsson gör + mycket mer.

Henrik Olofsson har gjort 1+1 i årets SSL på fem matcher. Martin Karlsson har gjort 5+7. Det är en oerhört märklig prioritering. Jag kommer aldrig kunna förstå det, oavsett vad någon säger…

Nåja. Nu ska jag sluta gnälla. Linus Nordgren blev ju uttagen i alla fall…

2 kommentarer

  1. Klintsten stod inte mot Pixbo. Albin stod o förlorade mot Jon Hedlund. Men ändå kan man inte förstå varför ej Jon, eller Benjamin är aktuella. Saknar också som du nämner martin Karlsson, Magnus Svensson. Men även Rudd borde väl vara aktuell? Att Henrik Olofsson är uttagen är parodi!

  2. Hej grabbar
    Läser er blogg kontinuerligt och gillar den. Så varför referera till stockholmare dom tror att världen slutar utanför tullarna. Skippa även alla bittra fd landslagsspelare. Hade gärna sett lite mer nya ansikten i truppen, men många poäng i SSL kanske inte säger allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *