Åtta mål räckte inte för Iksu

Iksu åkte på en oväntad förlust på bortaplan mot IBF Falun med 9-8.
Än mer oväntad blir den av att Iksu faktiskt gör åtta mål framåt. Jag kan då inte minnas när Iksu har släppt in nio mål senast – och det gör ingen jag har pratat med heller. Den som gillar statistik får gärna gräva i det eventuella faktumet…

– Det var en match med många olika matchbilder. Väldigt svängigt och tufft. Vi fick en jättebra start med två snabba mål och vi lånade knappt ut bollen, men som sagt – matchbilden svängde hela tiden, säger lagkaptenen Susanne Ekblom som ändå har en rätt positiv ton då vi pratas vid per telefon efter matchen.

– Klart man är besviken men det är samtidigt många bra bitar i matchen som vi tar med oss. Det ska bli jätteintressant att kolla matchen i efterhand och se hur vi har reagerat. Vi har verkligen något att lära av den här matchen. T ex måste vi få svar på varför vi släppte in så mycket mål, säger Ekblom.

När Victoria Wikström gjorde 8-6 med sju minuter trodde jag och många med mig att det var klart. Men Falun lyckades resa sig. Tre raka mål senare, varav det sista i powerplay, var segern ett faktum.

– Vi kanske också tyckte att det var klart, vi försökte nog försvara för mycket och slog ifrån oss bollen. De fick äta sig in på vår planhalva och skapade bra tryck. Vi skulle ha förvaltat den situationen bättre, säger Ekblom.

Nästa helg spelar Iksu mot Jönköping på fredag (hemma) och Täby på söndag (borta).

– Skönt att ha match relativt tidigt efter en förlust. Jag ser fram emot att träna imorgon och ta tag i bitarna vi föll på, säger kaptenen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *