Dalen vann borta och hemma

Det omtalade dubbelmötet på Gotland mellan IBK Dalen och Endre slutade på bästa möjliga sätt för Dalen – som vann både bortamatchen och hemmamatchen.

Lördagens match, den riktiga bortamatchen, blev 6-2 till Dalen.
I dagens ”hemmamatch” blev det tightare. 5-3 till Dalen till slut.

– Det känns grymt skönt med dubbla segrar då det har varit så mycket snack om de här matcherna. Vi vet att vi är sjukt starka på bortaplan så det var skönt att visa det på papperet också, säger backen Linnea Ivarsson per telefon till bloggen.

Ivarssons femma, med backkollegan Anna Asplund, centern Amanda Öhman och ytterparet Lina Örnberg/Malin Hall, har bara varit inne på fem bakåtmål hittills under säsongen och efter den här helgen blev de rejält lovordade av tränaren Urban Karlsson efter helgens bravader.

– Jag är väldigt tacksam över min omgivning. Vi spelar riktigt rejält och har hittat våra roller. Vi har bra dynamik i femman och känner varandra bra både på och utanför planen, säger Ivarsson.

Hemkomsten till Umeå är långt ifrån charmig – 03.00 – men Ivarsson känner sig ändå rätt nöjd med den tiden.

– Förra veckan kom vi hem klockan nio så tre känns rätt lugnt, vi hinner vi ju faktiskt sova några timmar, skrattar hon.

Dalen ligger nu trea i den kraftigt haltande tabellen. Hur Iksu kan ha spelat tre matcher och Dalen sex förblir en gåta…

I nästa omgång väntar Djurgården för Dalens del.

– Det känns riktigt inspirerande. Djurgården har öppnat riktigt bra, inte minst med tanke på allt strul runt laget med ekonomin. Det blir en härlig utmaning, säger Ivarsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *