Dalen knep en pinne mot Falun

IBK Dalen fick med sig en poäng från mötet med topplaget Falun. 6-6 efter full tid blev sedan till bortaseger efter att Rasmus Enström avgjort i spel 5-mot 3. Tänkte dela med mig av lite tankar från matchen i punktform.

*Bara tre VM-spelare på planen. Johannes Larsson, Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström. Larsson och Carlström var rätt osynliga enligt mitt tycke. Enström däremot blixtrade till ibland. Men den som briljerade allra mest var Alexander Rudd. Utifrån matchen i dag är det obegripligt att Johannes Larsson kommer med istället för Rudd.

*Följaktligen ratades Alexander Bodén och Filip Stenmark. Inte speciellt oväntat om man säger så. Bodén, mycket bra för dagen, hade kunnat komma med som rollspelare men Stenmark var nog aldrig nära en VM-plats i ärlighetens namn.

*Hemvändaren Jonas Svahn hade ingen rolig match. Han hade svårt att komma loss. Man fick aldrig se någon av hans härliga genomlöpningar. Å andra sidan är han väldigt sällan dålig. Men man är van med att se honom sticka ut.

*Den andra hemvändaren, Jacob Lundmark, fick fortsatt begränsad speltid i den rosa tröjan. Oj, vilket slöseri med kvalitet. Vi här uppe i Umeå förstår och vet hur bra den mannen är. Det gör uppenbarligen inte Faluns ledning.

*På tal om Faluns ledning. Tränaren visades alltså ut för protest mot domslut i samband med en utvisning. Ruskigt orutinerat… MEN;

*Dalens powerplay var under all kritik. Stressigt och slarvigt. 5-mot 3-läget gavs bort och dessutom åkte Filip Stenmark ut med fyra sekunder kvar av det numerära överläget. Då passade Falun på att tacka och ta emot genom att göra 5-6. Vad hade hänt om det var Dalen som fick med sig det psykologiska målet till pausen istället?

*Falun ledde med 1-4 ett tag. Då byttes Martin Rudeström ut – till synes mot hans vilja. Han blev nämligen riktigt irriterad över beslutet. Han gick in bakom läktaren och sparkade en rejäl spark på något som ”redan såg ut som skräp” enligt säkra källor till bloggen. Rutinerat att gå iväg en bit innan man kokar över. Hade domarna sett det hade han förmodligen fått 2+10 för osportsligt uppträdande.

*Inhopparen Hörnkvist inledde väldigt svajigt. Ett par av målen ska han ta. Men i slutet – OJ, vilken uppryckning. Räddningen han gör på 19.26 då Rudd slår en diagonal till Galante är bara en av många riktigt svettiga räddningar. ”Hörna” var, till slut, en av de stora anledningarna till Dalens pinne.

*Christian Larsson och Anton Ermling fortsätter att hitta varandra. Deras ”egna” anfallskombination är svår att försvara mot i och med att vinkeln är så pass dålig. Ändå gör  Jämtlandspajken mål.

Nåja. Allt som allt var det här en trevlig afton på Exel Arena. Det var en välspelad match mellan två bra lag. Särskilt i andra perioden fick publiken valuta för entrépengen då det blev hela nio mål.

***

Dalens damer tappade ledning med 2-0 till förlust med 3-2 mot Rönnby. Tungt, naturligtvis. Mer om den matchen imorgon.

1 kommentarer

  1. Dalens tränare gör en klassisk byter målvakt när målen trillar utan att titta på anledningen.Inte lätt att komma in två räddningar och två billiga mål. Men för att vinna måste man göra mål och hjälpa målvakten att täcka skott Spännande att se vilka som blir bänkade nästa match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *