Imponerande finalrepris av Iksu

Den 21 april klockan 16.15 blåstes SM-finalen mellan Iksu och KAIS Mora i Malmö av. Detta med förnedrande 7-1 på resultattavlan. Efter att laget sedan behållt i stort sett alla och kryddat med många spännande nyförvärv så är det många som har god anledning att tro på nytt SM-guld i år. Så även jag.

I går fick vi som tror på nytt guld ännu mer vatten på våra kvarnar.

Iksu vann nämligen komfortabelt med 7-4 mot topplaget KAIS Mora. Det var mer spännande än SM-finalen i Malmö – men ändå inte spännande.
Iksu hade total kontroll över händelserna och imponerade stort med undantag för en lite hafsig period i mittenakten.

Detta mot ett Mora som ännu inte hade förlorat i årets SSL.

Iksu släppte bara till 21 skott mot de offensivt skickliga gästerna. Det är riktigt imponerande och ett tecken på att försvarsspelet fungerar klockrent igen efter plumpen mot Falun.

Vi vet också sedan innan att Iksu ofta experimenterar med olika grejer så här pass tidigt in på säsongen. Med tanke på det är gårdagens styrkebesked ännu starkare.

Bland poängmakarna noterar vi många bekanta namn. Kraftpaketet Elin Tjärnström blev dock Iksus enda tvåmålsskytt. Vidare kan man konstatera att det äntligen lossnade för Frida Norström. Hennes 5-2-mål strax innan andra paus gjorde att hon öppnade det personliga målkontot i årets SSL. För övrigt assisterad av den f.d. industribacken Sara Wilhelmsson som allt oftare dyker upp i poängprotokollet.

Min förre chef Niklas Westman (numera klubbchef i Umeå IK), som faktiskt var den som ville starta den här bloggen i första taget, var på plats och skrev så här på sin Twitter:

Måste hylla Iksus innebandydamer, de lekte med KAIS Mora igår. Laget är komplett.

Han får också med ett viktigt tillägg:

Matcharrangemanget och pausfikat är också världsklass på Iksu!

Egentligen behövs det inte sägas mer än så. Åtminstone inte för stunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *