Helgsummering (Allsvenskan)

Så går vi vidare till herrarnas Allsvenskan Norra där samtliga lokala lag var igång med intressanta matcher.

***

Thorengruppen åkte till Botkyrka och mötte Balrog under fredagskvällen. På förhand en mycket svår bortamatch då Balrog var ett av lagen som inför säsongen nämndes som favoriter till att vinna hela serien.

En match där Thorengruppen gör en gedigen insats och vinner med 5-10 (1-3, 3-2, 1-5). Segern gjorde att man faktiskt fick vikariera som serieledare under drygt två dygn.

Thorengruppens assisterande tränare Bertil Eirell var nöjd efter matchen.

– Det var riktigt skönt att slå Balrog som vi vet är ett bra lag. Vi får dessutom ett kvitto på att vi gör saker rätt då alla våra tre femmor spelar bra matchen igenom. Visserligen går vi ned på två femmor i andra halvan av sista perioden, men det beror på att vi började bli lite trötta och inte på prestationen, menar Eirell.

Umeå City hade gigantiska problem med Balrog (det dessutom på hemmaplan), så marginalen Thorengruppen vinner med är imponerande.

– Det är tacksamt för oss att möta Balrog med tanke på sättet de spelar på. De kliver med hela laget och när vi vann boll blev det åka av i spelvändningarna, säger Eirell.

Nicklas Forslöf var väldigt bra i Thorengruppen tillsammans med Erik Ställ (seriens bästa målvakt?!). Andreas Carlbom stod för tre poäng medan vi noterar att Oscar Lundin fick göra två pinnar.

Forslöf gör sin klart bästa match i laget hittills. Den här gången var han verkligen lika bra som vi sett att han kan vara, vi som ser honom flera gånger i veckan på träning. Bra fart, går med kraft och tar avslut. Helt enorm, säger Eirell och fortsätter

– Även Ställ är som vanligt bra. Extremt tät och släpper lite returer. Jag vill också passa på att hylla tredjekedjan med Lundin, Erik Boström och framförallt John Jonsson som gjorde en bra match. Riktigt kul att se, menar han.

För övrigt väldigt ovana målskyttar för Thorengruppen i första perioden med Lundin, Viktor Borg (tillbaka från blindtarmsoperation) och Jesper Berglund. Inte varje dag man får se dem som målskyttar!

Serieledande Sirius väntar nästa helg. Ska bli väldigt spännande se om Thorengruppen kan rubba urstarka (och obesegrade) Sirius. Matchen spelas på bortaplan. Känslan är att offensiven blir nyckeln med tanke på att Sirius nämligen bara släppt in 14 mål på sex matcher. Ett enormt facit. Lägg där till att man är ett grymt hemmalag, vilket man helt klart visade i helgen då man slog City med klara siffror.

– Sirius blir riktigt tufft, men just nu har vi ett grymt »go« i laget och vi kommer verkligen med vind i seglen till Uppsala nästa helg. Det har sett bra ut både defensivt och offensivt på träning och match de senaste veckorna. Men det är klart att det blir en tuff match, Sirius är ett riktigt bra lag, avslutar Eirell.

***

Sirius lånade alltså ut serieledningen till Thorengruppen men visade snabbt att man ville ha tillbaka den. I en match där många trodde att Umeå City skulle ha en bra chans till poäng, kanske till och med seger, slutade till slut med att Sirius krossade City med 10-4 (3-1, 5-1, 2-2).

– Vi fick en dålig start med 0-1 tidigt, sen tycker jag att vi jobbade in oss, men då gör de två snabba mål. Det står i alla fall bara 3-1 efter 20 minuter, och i andra perioden är vi på gång mot 3-2, men så gör vi ett misstag som Sirius utnyttjar direkt, och sedan drar siffrorna iväg, säger Citys tränare Peter Grubbström.

City fick alltså en tung start med 3-0 i baken efter bara tio minuters spel. Johan Nilssons reduceringsmål till trots var det tydligt att det här helt enkelt inte var Citys dag – i andra perioden hade Sirius en period där man gör fyra mål på fem minuter. 7-1 och matchen var avgjord.

– Där rann det iväg. Bollen studsade verkligen hela tiden deras väg, konstaterar Grubbström.

Han menade också att Sirius var det mer taggade laget för dagen och att City kan bättre än vad de visade.

– Idag är Sirius är mycket starkare, de vinner i princip alla 50/50-lägen och det är ju ett tecken på att de är hetare än oss idag. Vi kan betydligt bättre än vad vi visade den här matchen.

Få ljusglimtar i Umeå City under gårdagen. Johan Nilsson gjorde två mål och Mattias Hedlund hade 1+1.

I och med förlusten parkerar City nu på tredje plats med fyra poäng till serieledande Sirius.

Citaten är tagna från Citys hemsida.

***

Tyngre hade Sandåkern det när man åkte till Dalarna och Mora för en bortamatch där många kommer få det svårt.

4-1 var resultatet efter första perioden och ja – det var tydligt att KAIS Mora var numret för stort för Sandåkern. 10-4 (4-1, 4-1, 2-2) blev slutresultatet.

Jesper Fransson fortsätter att göra mål för Sandåkern. Igår blev det två för hans del vilket förstås är positivt. Han har nu skjutit sju mål i år. Timmy Nyberg gjorde också två poäng.

I övrigt så gjorde Umeå-bekantingen Max Wahlgren ytterligare fem poäng (och missade en straff) igår. Han toppar nu poängligan i ensam majestät, just fem poäng före Citys Emil Johansson.

I och med att Gävle lyckades slå Duvbo ser tabelläget redan nu väldigt prekärt ut för Sandåkern. Det är sju poäng till strecket – och väl där parkerar Duvbo som är bättre än vad tabellen visar. Haninge väntar på hemmaplan nästa helg. Där måste det bli seger.

***

Övriga matcher i Allsvenskan Norra:

FBC Uppsala – Järfälla IBK 3-5
Haninge FBC – Huddinge IBS 4-9
Duvbo IK – Gävle GIK 8-10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *