Helgsummering (D1)

Denna vecka går helgsummeringarna tillbaka till det vanliga skrivna formatet.

I damettan spelades ett helt gäng matcher med lokal karaktär.

Serieledaren FBC Uppsala befäste sin position längst upp i tabellen genom att besegra RIG med 6-2.

Därmed har Uppsala sex raka segrar och man kan redan nu konstatera att laget är stora favoriter till seriesegern.

De är ett starkt kollektiv (ingen spelare på topp-10 i poängligan) med bra fart under samtliga ben. Det kommer man långt på i den här serien.

I RIG får målvakten Amanda Hill extra beröm tillsammans med Annie Wennerström. Matilda Sjödin och Jenny Hallström gjorde målen.

RIG har bara vunnit tre av sex hittills men vi kan räkna med att laget kommer klättra i tabellen allt eftersom. Spelschemat har varit tufft hittills.

***

IBF Dalen åkte på en mindre charmig bortaresa till Dalarna för spel mot KAIS Mora Ungdom. Resan blev ännu värre av att hemmalaget knep alla tre poängen med knappa marginaler – 5-4 stod det på tavlan när den stora kvinnan sjöng.

Matchen var jämn hela vägen och det hela avgjordes först i matchens sista minut då hemmalagets Emma Magnusson gjorde 5-3.
Josefine Sjöstrand reducerade bara sekunder efter detta till 5-4 – men närmare än så kom alltså inte de långväga gästerna.
Evelina Eriksson, Emmy Engman och Sandra Hjortborg satte de övriga målen för Dalen.

***

Skellefteå Innebandy fortsätter att vinna. Den här gången med fotbollssiffrorna 3-1 mot bottenlaget Hudik/Björkberg.

Matchen går knappast till historien men tre poäng är alltid tre poäng och Skellefteå hakar på i toppstriden.

Efter att ha legat under med 0-1 i paus vände hemmalaget på steken till 3-1 i den andra perioden. Slutronden blev mållös.

Lisa Andersson, Sanna Holmström och Angelica Johansson målade för Skellefteå.

***

Umeå City tog andra raka segern på bortaplan mot jumbojumbon Söderhamn (som nu har sex raka förluster).

Siffrorna skrevs till slut till klara 9-4 i Citys favör men det var länge betydligt jämnare än så.

Söderhamn ledde t ex med 2-0 en bit in i den första perioden. Det var först efter 13 minuter av den tredje perioden som City ryckte ifrån på allvar.

Marie Häggström blev ännu en gång stor segerorganisatör för sitt lag. 4+2 är en imponerande meny från hennes slägga.

Kedjekompisen Frida Gran förtjänar också ett omnämnande efter finfina 2+2.

Viktigt för City att få lite arbetsro efter den virriga starten på säsongen.

I nästa omgång väntar dock tuffast möjliga motstånd då FBC Uppsala gästar Exel Arena.

***

Iksu Ungdom tog en imponerande skalp nere i Foppa-land. 11-6 mot Örnsköldsvik är mycket imponerande.

Matchen var tight och jämn länge innan det brakade loss ett riktigt målkalas i tredje perioden. Elva mål, det man normalt sett får se på en hel match, fick publiken se i den akten. Sju för Iksu och fyra för Örnsköldsvik.

Iksu hade en något otippad tremålsskytt i Emilia Jonsson – blott 16 år gammal.
Trion Wilma Hortell, Malin Nilsson och Mikaela Palmér gjorde två mål var.

Palmér, även hon bara 16 år, visar sig fortsatt vara ett nyförvärv av högsta klass.