Ikväll – akronymderby i herrettan!

Ikväll är det dags för säsongens andra derby i herrarnas division 1 norra Norrland. Det då gentlemännen från TGC IBK tar emot TBS Umeå i EXEL Arena. 20.15 börjar matchen.

Lite tankar, eller kanske snarare förutsättningar, inför kvällens match:

  • Kan TGC vända den negativa trenden laget är inne i? Man inledde serien otroligt starkt med tre raka vinster, men de senaste omgångarna har det sett tyngre ut. Förlust mot Runsten för tre omgångar sedan följdes upp med en lyckosam seger mot IBK Luleå sedan gick man, i mina ögon, något oväntat på pumpen mot Brunflo. Här väntar en ytterligare intressant match där man har god chans till tre poäng.
  • Från andra hållet kommer TBS Umeå, som efter två inledande torskar sedan har tre raka matcher utan förlust. Om man slår TGC är man bara två poäng efter dessa, medan det kommer skilja åtta poäng vid förlust. Gjorde en väldigt stark insats i helgen då man slog Kiruna med hela 13-5, och har som sagt sju poäng på de tre senaste matcherna. Det enda laget i serien som knipit poäng av RIG Umeå.
  •  Ifjol var båda lagen i division 2. TBS vann serien enkelt, tiotalet poäng före TGC, och förlorade bara en enda match – det mot just TGC. 5-1 blev det då.
  •  Och så till den aspekt som vi kanske är mest förväntansfulla över inför kvällens drabbning: Det är, på det fullaste av allvar, FIKABUFFÉ(!!!!!) under kvällens match. Ett fika som till råga på allt är HEMBAKAT. Jag vill påstå att bara det är värt entrépengen.

Fegar i mitt tips och säger att något av lagen kommer vinna med två bollar. Vilka det blir återstår att se. 7-5 eller 5-7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *