Briljant TV-match – tyst efterspel

I går bjöds TV-publiken på en fantastisk match mellan Falun och Storvreta.
16 mål bjöds det på och dramatiken var hög matchen igenom. Det bådar gott.
Man kan bara hoppas att så många ”ofrälsta” som möjligt såg på spektaklet.

Rasmus Sundstedt var banans stora kung med fyra mål och en sanslöst snygg målgivande passning.

Han var det givna intervjuobjektet efter matchen. Men som de flesta redan vet vill Rasmus, av någon anledning, sällan eller aldrig ställa upp på tv-intervjuer (det skrivna ordet verkar gå bättre – han tackade nej till videointervju åt denna blogg men i textform gick det bra).

Det blev alltså ingen intervju – vilket rörde upp en del känslor på exempelvis Twitter.

Eftersom jag är journalist själv förstår jag frustrationen i att inte få höra vad matchens stora profil tyckte. TV-tittarna går miste om något.

***

Visst borde väl Storvreta, som har en sådan fin organisation, kunna ordna en mediakurs för Sundstedt så han känner sig mer bekväm framför kameran?

Och visst borde väl Storvreta, som betalat ut 500.000 för hans tjänster, kunna kräva av sin guldklimp att han syns ännu mer genom att gå med på tv-intervjuer?

Och visst borde väl Sundstedt, som är en idol för många unga i Sverige, kunna bjuda på sig själv så pass mycket att han ställer sig framför kameran?

För att innebandyn ska kunna gå framåt så krävs det profiler som vågar bjuda på sig själv. Profiler som sticker ut. Citatmaskiner.
Fortfarande har ingen fyllt luckan efter Niklas Jihde när det gäller detta.
Och nu börjar det vara ett gäng år sedan han la klubban på hyllan.

Sundstedt ska naturligtvis inte lastas helt och hållet på grund av detta. Han blir snarare ett färskt exempel, och vi ska komma ihåg att han faktiskt har levererat en hel del sköna citat i media (bl a det om ishockey i DN) i skriven form.

Det är just det, att han verkar vara rätt frispråkig, som gör det ännu svårare att förstå problemet med TV-intervjuerna.

Det känns som att vi blir snuvad på något som man kan förvänta sig att få.
Typ som när Kalle Anka inte kommer i brevlådan fast man prenumererar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *