Stabil insats säkrar Dalenseger

Efter tre raka kryss så vann idag Dalen mot bottenlaget Hide-a-lite Mullsjö. 8-6 (2-1, 3-2, 3-3). Jämnare siffror än vad det kanske var. 12.03 in i sista perioden ledde nämligen Dalen med 8-3…

Själv gled jag in på EXEL Arena i mitten av andra perioden. Ganska precis sekunden då Johan Eriksson rakade in 3-2, fint frispelad av Adam Berglund. Berglund, bra för dagen, hade tidigare hängt dit en kasse i första perioden. Jag fick se ett Dalen som för dagen var snäppet större än Mullsjö och när Milan Tomasik och Johan Eriksson gjorde varsitt mål under en minut så kände man att Dalen gick mot seger.

5-3 inför sista perioden blev 17 sekunder in i densamma 6-3 efter att Ketil Kronberg slagit in ett slagskott direkt på frislag då Mullsjöförsvaret stod och sov. Kronberg fortsatte sedan målskyttet till 7-3 innan Peder Bodén stod för dagens delikatess då han på ett straffslag LOBBADE(!!!) in 8-3. Otroligt vackert.

Det blev lite nerv i matchen när Jimmie Pettersson sköt tre (av totalt fyra för dagen) mål till 8-6, men närmre kom inte Mullsjö. En åtminstone relativt stabil seger för Dalen som höll i taktpinnen under matchen.

Hela förstakedjan bestående av Eriksson, Kronberg och Alexander Bodén var riktigt, riktigt bra idag. Annars var det en genomgående stabil Dalentrupp som genomförde matchen.

Johan Eriksson analyserade vinsten så här:

– Spelare för spelare så tycker jag att vi har ett bättre lag än Mullsjö, och det var nog därför vi kunde kliva ifrån till 8-3 och till slut vinna. Sedan är det onödigt att vi darrar och släpper dem till 8-6 på slutet. Kanske beror det på att vi att vi blir lite ängsliga i och med att vi kryssat fram på sistone. Vi borde kunna stänga butiken när vi leder så stort.

Han var också nöjd med omgivningen bestående av Ketil Kronberg och Alexander Bodén.

– Det funkar skitbra. De är fantastiska spelare så det är bara att hålla klubban i golvet och vänta på bollen. Jag ska vara stor och stark framför mål för att skapa ytor för dem och jag tycker att det fungerar bra.

Just att vara stor och stark framför mål ledde till en liten dispyt framför mål med Mullsjös ökände forward David Gillek.

Vad sa han?

– Haha, det var något om min familj. Jag vet inte riktigt. Han blir lätt grinig så man försöker utnyttja det.

Nu väntar några veckors uppehåll för Superligan och Dalen.

– Det är trist med uppehållet som kommer. Man vill ha flyt med matcherna, istället blir det många matcher på kort tid där kring jul istället.

Dalen ligger nu på åttonde plats inför uppehållet. Ner till nian Tyresö Trollbäcken skiljer det tre poäng och upp till sjuan Granlo skiljer en poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *