Iksu sköt sönder Huddinge

Igår var det Sala Silverstaden som fick däng med 9-3 (Frida Norström 3 mål, Cornelia Fjellstedt 2, Emelie Wibron, Victoria Wikström, Josefina Eiremo och Julia Nordin målskyttar för Iksu), idag var det Huddinges tur.

Iksu ägde matchen mot Huddinge och sköt, sköt och sköt lite till. Skottstatistiken var hela 39-10 till Iksus fördel när matchen avslutades, men målmässigt var det jämnare. 6-2 vann till slut Iksu med sedan Frida Rydfjäll fastställt slutresultatet med sitt andra mål för dagen. Det i matchens sista sekund.

Iksu höll i taktpinnen under hela matchen och fullkomligt bombarderade Erika Johansson i Huddinges mål. Johansson som var en av matchens absolut bästa spelare, hade visserligen hjälp av såväl stolpar, överliggaren och ett tajt försvar, men stod för några riktigt svettiga räddningar när Iksu låg på som mest.

Segerorganisatör för dagen var Emelie Wibron som med sina fyra assist var poängbäst för dagen. Therese Andersson plussas för sitt viktiga 4-2-mål, samtidigt som bloggen inte vill att Cassandra Edbergs BOMB till 2-1 ska gå obemärkt. I övrigt var det en kollektiv insats som låg bakom en stabil hemmavinst. Iksu tar alltså sex poäng av sex möjliga i helgen.

Jag pratade med en nöjd Iksutränare i form av Tomas Hugosson-Wallgren.

– Idag vinner vi för att vi har bättre energi, offensiv, men framförallt för att vi är ett bättre lag än Huddinge. Jag är nöjd med hela laget idag. Det är ingen som reser sig ur mängden och är utomjordiskt bra, men alla som spelar levererar. Ingen faller heller ur ramen utan vi fortsätter gå framåt hela tiden.

Han fortsatte sedan med att berömma Huddinge för sin vilja och sitt försvarsspel.

– Samtidigt måste man hylla Huddinge och deras disciplin. Man gör inget desperat försök att jaga in underläget vilket gör att man inte släpper in så mycket mål, men det är ingen taktik som gör att man blir en vinnare. De spelar smart och jag förstår hur Dalen kunde förlora. Har man en dålig dag kan man åka dit.

Hugosson-Wallgren var nöjd med att laget aldrig slutade mala trots att man hade problem att göra mål.

– Vi visste att de är kompakta och då måste vi mala. Mot ett tajt 2-2-1-försvar vet vi att det kommer öppna upp sig i andra halvan av matchen, och vi gör ju målen när de blir trötta. Det är lite missar från deras sida. Krosspassningen har inte funnits på hela matchen men i slutet så finns den där. Då utnyttjar vi det.

På onsdagskvällen väntas det derby då Dalen tar emot Iksu.

– Känslan är god inför Dalenmatchen. Vi kommer stärkta från den här helgen då vi fått vara bollförande vilket är jättenyttigt då jag tror vi kommer ha mycket boll mot Dalen även om de spelar med ett litet högre försvar. Vi går dit med en bra känsla.

2 kommentarer

  1. Om ni inte lagt märke till det så började även Dalendamernas säsong i mitten på september. Men det verkar ni ju inte ha lagt märke till eftersom ni inte skrivit många meningar om dem. Vakna, innebandybloggen!!

  2. Jag hade missat det faktiskt… Tur att du påminde mig!

    Skämt åsido. Vi gör så gott vi kan. Det är jag, inte Johan, som ska skriva om Dalens damer och igår var jag i Uppsala på egen match hela dagen. Det är svårt att vara på två platser samtidigt, hur mycket jag än vill.

    Nu är det för övrigt ute ett inlägg om matchen mot Sala Silverstaden.

    Sedan kan jag exklusivt avslöja att om ni läsare vill att vi ska skriva mer så är det bättre att peppa än att skriva en sådan där fjantig kommentar. En kommentar som din, ms/mr ”Trött”, får snarare negativ effekt på mig. Man skulle kunna säga att jag blir trött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *