Dalen grävde guld mot Sala

Det blev ingen rolig helg för Sala Silverstaden uppe i Umeå. I lördags blev det förlust mot Iksu och i går var Dalen minst ett nummer för stora för gästerna.

Dalens rappa forward Lina Örnberg gjorde mål redan efter 26 sekunder och det målet satte en fin ton för fortsättningen på matchen.

Sala höll sig dock kvar i matchen genom att först kvittera till 1-1 och sedan reducera till 3-2 i första periodens slut. Dalen gjorde alltså två mål till i första perioden. Först genom Isabell Larsson och sedan var det dags för Örnberg igen.

I andra perioden lugnade spelet ner sig en aning. Dalen klarade ett boxplay och kunde sedan utöka till 4-2 genom det enda nyförvärvet Amanda Dahlin. Hennes första kasse i Dalens mundering.

Dalen fortsatte sedan att spela ett mycket stabilt försvarsspel kombinerat med ett moget anfallsspel. Det gav ytterligare utdelning i tredje perioden när landslagsspelaren Linn Lundström först utökade till 5-2 för att sedan spela fram Sandra Larsson som fick göra matchens sista mål.

Dalen tar tre sköna och viktiga poäng i slutspelskampen och håller dessutom nollan i mer än två perioder. Viktigt inför derbyt mot Iksu att försvarsspelet är fas. Det lär behövas på onsdag, om man säger så…