Peter Grönroos klar för Umeå City


Grönroos i Citys träningsställ.
Foto: umeacity.se

Precis som vi spekulerade igår på vår Twitter så är IBK Dalens back Peter Grönroos klar för Umeå City.

Dalen-försvararen har i år endast gjort en match i Superligan då han har haft svårt att ta en ordinarie plats i laget, och i år har han mest spenderat tid i Allsvenskan Norra. Det i Sandåkerns SK, som är Dalens farmarklubb i den näst högsta divisionen.

– Har haft svårt att ta en tröja i Dalen denna säsong efter det att jag bröt foten när vi spelade borta mot Falun i december för snart ett år sedan och var tillbaka till spel lagom till slutspelet, säger Grönroos till umeacity.se.

Innan Grönroos gick till IBK Dalen så kom han från Sandåkerns SK. Han gled lite in på ett bananskal då han fick följa med Dalen till Czech Open för att täcka upp för skador, och under turneringen gjorde han så pass goda insatser att han belönades med ett kontrakt med klubben.

Under de dryga tre och en halv säsongerna i klubben hann han med att spela 61 Superligan-matcher och göra åtta poäng. Han var med i den Dalen-trupp som vann SM-silver förra säsongen.

Han är spelklar till fredagens derby mot Thorengruppen.

***

Personligen tror jag att Grönroos är ett välkommet tillskott på försvarssidan hos Umeå City. Han är en aggressiv back med fina uppspel, och dessutom med erfarenhet från högre nivå. Varje gång jag sett honom i Dalen så tycker jag att han gjort godkänt ifrån sig. En stabil spelare på allsvensk nivå, med andra ord.

Källor: umeacity.se
innebandy.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *