Seriefinaler och annat

I skrivande stund är kollegan Flinkfelt och hans GUIF på väg till seriefinal mot Gamla Stan. Äntligen lite spänning för Gimonäs. Det förtjänar dem! Och det ska bli kul att se hur laget kan hantera en jämnare match.

Dessa lag har haft en del härliga duster genom åren. Oftast har GUIF:s tyngd och rutin vunnit över Gamla Stans tekniska finurlighet.

Vi kommer dessutom ihåg ”Flinkens” matchstraff för felaktig klubba som vände matchen lagen emellan i fjol. Återstår att se om den incidenten bidrar med några extra kryddor till dagens match. Klart är i alla fall att Johan har en godkänd matchklubba den här gången.

***

Detta är inte den enda seriefinalen som spelas i de lägre divisionerna i helgen. I damtvåan lirar ettan Ersboda mot tvåan Sävar. Den matchen kommer vi att bevaka även om vi normalt sett inte skriver så mycket om den matchen.

Ersboda har gått som tåget med sju vinster och en oavgjord medan Sävar har blandat och gett lite mer och åkt på två förluster som följd av det (resten vinster).

Hursomhelst lär det bli en spännande match på klassiska Ersäng och det ska bli kul att se Ersbodas medvetna satsning mot ettan med egna ögon.

Det ska också bli intressant att kolla in Isa Jonsson i Sävar. Senast jag såg henne var i Sävar Cup. Hon har enligt mina uppgifter varit stekhet i många matcher i år.

***

Givetvis kommer vi även att bevaka Iksus match mot Endre liksom Dalens bortaäventyr mot Linköping. Iksu spelar i dag medan Dalen får vänta till imorgon bitti.

Herrarnas SSL har som bekant VM-uppehåll. Ett VM som för övrigt börjar imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *