Delad pott i seriefinalen

I dag var vi på plats i klassiska Ersängshallen för att bevaka seriefinalen i D2 mellan Ersboda och Sävar.

Det blev en riktigt tight och jämn tillställning som slutade med fotbollssiffror – 1-1.

Självklart hoppades man på mer mål än så – men det var ändå en underhållande tillställning med mycket kamp.

Ersboda, som verkligen menar allvar med sin satsning mot D1, har ju en riktigt bra och erfaren trupp. Eller vad sägs om meriterna hos kvartetten Namita Andersson, Sandra Linder, Nina Helas och Johanna Dahlberg?
Samtliga har i sitt förflutna gjort mer eller mindre bra ifrån sig på den högsta nivån. Inte minst Namita Andersson…

Sävar har ett betydligt mindre namnkunnigt lag men där fanns (åtminstone för dagen) mer speed och mer fighting spirit. Det var så Sävar lyckades bärga med sig en poäng hem till Rapido-land.

Gästerna tog ledningen i första perioden via ett slumpmål av Lova Georgsson framspelad av Johanna Blomberg.

Därefter dröjde det bra länge innan publiken åter fick se ett mål. Detta i powerplay i tredje perioden efter att Sofia Jonsson åkt på en onödig utvisning då hon fullföljde en löpning rakt in i Ersbodas duktige keeper Amanda Brynjarsdotter. (Sävars Anna Otterstedt var minst lika bra i det andra målet.

Ersboda fick bra tryck i det numerära överläget och Sandra Linder lyckades efter mycket om och men knacka in en backhand upp i krysset. Målet finns att se på vår Facebook-sida.

Ersboda fick även ett till powerplay men de missade möjligheten att avgöra matchen som istället slutade 1-1 (det är ingen förlängning i D2).

Efter matchen surrade jag med båda lagens tränare under informella former och utan att anteckna. Men den sammanvävda analysen var att båda tränarna var relativt nöjda med en poäng var. Båda sidorna tyckte att det var en bra och välspelad match.

Ersboda kanske skulle ha testat några andra anfallsvapen/anfallsvägar under matchen då den inslagna vägen uppenbarligen inte var särskilt lyckosam (bara ett mål trots mycket bollinnehav).

Sävar skulle å andra sidan ha förvaltat sina kontringar på ett bättre sätt. Det var flera gånger som det slarvades med det sista lilla. De hade kunnat straffa Ersboda oftare eftersom att de gång på gång vann bollen precis där de ville vinna den.

Nåväl. Kul att då och då göra nedslag i den här jämna och intressanta serien.
Kan avslutningsvis avslöja att Röbäcks tränare Victor Öberg satt vid min sida och han scoutade hejvilt inför deras möte med Ersboda senare i veckan.
I andra båset står Erik Ställ så vi får väl se om det haglar några psykningar dom emellan den här träningsveckan…

***

Måste avslutningsvis få hylla Ersbodas fika till skyarna. Saffranssockerkaka och TOAST!

MVG!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *