”Mini räddade en pinne”

I går var det tänkt att Iksu skulle säkra tre nya poäng mot Gotlands stolthet Endre. Så blev dock inte fallet. Gästerna reste hem med en poäng – och de var bara tre sekunder ifrån segern.

Therese ”Mini” Andersson kvitterade nämligen, med sitt tredje mål för dagen, till 4-4 på tiden 19.57 i spel 6-mot 4.

”Mini” är hetare än sin bil just nu. FOTO: Hennes gamla blogg.

– När man kvitterar så pass sent så får man ändå se det som en vunnen poäng snarare än två förlorade, säger Mini, som ändå erkänner att laget förväntade sig en seger på förhand:

– Visst är det så men vi fick en taskig uppförsbacke och låg under med 3-0. Dom gör det bra och spelar tight samtidigt som vi spelar lite för svårt och omständigt, säger hon.

Den vindsnabba landslagsforwarden Anna Jakobsson (två mål) hade liksom en storspelande målvakt i Liisa Kokkonen (30 räddningar och matchens lirare) stor del i gästernas framgång.

– Anna är en spelare som man inte får ge några ytor alls. Hon gör två mål från långt ifrån solklara lägen – men vi får ändå inte ge henne den tiden. Och målvakten gör några riktigt svettiga räddningar, säger ”Mini”.

För Thereses del var det andra matchen i rad hon gjorde hattrick. När jag pratar med henne är hon rejält hes – och hon erkänner att det blivit lite väl mycket jublande på slutet…

– Haha, ja, det är nog mina måljubel som gjort att jag tappat rösten, jag är då inte förkyld, skrattar hon, och fortsätter:

– Det är skönt att bollarna börjar sitta. Jag missade så otroligt mycket lägen i början av säsongen.

I förlängningen jagade Iksu extrapoängen och de plockade också keepern med dryga minuten kvar. Men utdelningen uteblev och det hela slutade 4-4.

– Det ska bli intressant att analysera den här matchen på video och se vad vi kunde ha gjort annorlunda, säger hon avslutningsvis.

I nästa match spelar Iksu mot slutspelsjagande Karlstad på bortaplan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *