Nionde raka torsken för SSK

Den här veckan hoppar vi över den allsvenska helgsummeringen. Fredagens derby har redan fått ett referat och här kommer lite tankar från dagens match mellan Sandåkern och Järfälla.

Sandåkern var på jakt efter årets första seger och man var faktiskt riktigt nära efter en stark upphämtning i slutet.

Topplaget Järfälla, förstärkta med en hel del AIK-spelare (oklart exakt hur många då det är svårt att definiera en AIK-spelare), kom undan med blotta förskräckelsen.
5-6 stod det på tavlan när den feta damen sjöng.

Sandåkern, som också hade hämtat in förstärkning från ovan (Simon Sedin, bröderna Berglund, Felix Stenbäck, Kim Lundström), förlorade matchen på en alldeles för ihålig första period.

I första ronden kunde Järfälla skära djupa sår i Sandåkerns försvar med diagonalpass efter diagonalpass. Dessutom var gästerna betydligt hetare framför de båda målen. Som följd av detta stod det 1-4 på resultattavlan efter första.

Men i andra och tredje perioden stod Sandåkern upp riktigt bra. Järfälla blev mer och mer ängsliga och i slutet var det, som sagt, riktigt nära att SSK gick ikapp hela vägen.

Sandåkern vinner helt rättvist slutperioden med 3-0 och det visar att det finns kvalitet i laget trots det blytunga tabelläget. Förvisso spelade förstärkningarna såklart in i detta – men ändå.

Bland de ordinarie SSK-spelarna noterar vi att Jesper Fransson är fortsatt het framför mål. Två nya kassar i den här matchen. Förvisso två ”tap-ins” – men den rivige rightaren är på rätt plats vid rätt tillfällen.
Joakim Hagenmalm spelade fram till båda dessa mål och gjorde även ett på egen hand.
Joel Bäckström spelar som vanligt bra på backplats. Tre assist från hans sticka denna afton. Och Niklas Ivarsson var klart godkänd i målet.
Niklas Blomberg saknades tyvärr (vet ej varför).

Bäst i Järfälla var kylige Claes Englund som gjorde tre mål.

I nästa omgång väntar svårast möjliga motstånd i form av Sirius borta.
Där kan vi i ärlighetens namn redan nu förlänga förlustsviten till tio raka.

I omgången efter det spelar SSK mot Uppsala. Där finns helt klart en chans till seger – även om det är på bortaplan.