Helgsummering (D1)

Blott två matcher att rapportera från denna snöiga helg.

RIG Umeå fortsätter att blanda och ge likt en tombola. I helgen åkte laget på sin femte förlust för säsongen mot KAIS Mora Ungdom. Ett motståndarlag som verkligen har ryckt upp sig efter en lite svajig inledning.

Matchen var helt jämn i första och andra perioden och inför slutronden stod det 5-5 på tavlan. I den tredje perioden blev spelet mer tillknäppt och det blev endast ett mål. Tyvärr i fel mål sett ur RIG-ögon.

Efter 07.16 kom det målet och därför är det aningen anmärkningsvärt att RIG:s time out kommer först på 19.53.

Mora vann skotten med 33-22 och om man baserar utgången av matchen på det så får man säga att det var rättvist.

Alva Olofsson blev tvåmålsskytt för RIG. Hennes första mål för säsongen.
Rebecka Heed Arvidsson och Matilda Sjödin gjorde 1+1 var.

***

Umeå City fick känna hur det känns att förlora igen efter den senaste tidens smekmånad. Detta mot tunga Skellefteå på bortaplan. Ett Skellefteå som var revanschsugna efter den något otippade förlusten mot IBF Dalen förra helgen.

Hemmalaget visade ingen som helst pardon i inledningen av matchen. Efter första perioden stod det 3-0 och uppförsbacken var stor.

I andra perioden gjorde först Skellefteå 4-0 innan Johanna Andreasson och Frida Gran tände varsitt City-ljus i mörkret.

Senare i matchen reducerade Malin Sjöberg och Marie Häggström (numera total poängligaledare!)- problemet var bara att Skellefteå petade in mål däremellan.

Därför vinner också hemmalaget komfortabelt med 8-4 – och därmed behåller de sin plats i tabellens övre skikt.

”97:an” Alice Granstedt gjorde tre nya mål för Skellefteå och hon har verkligen visat framfötterna i år trots sin ringa ålder. Hon kan garanterat räkna med locktoner från någon eller några lokala SSL-klubbar snart…
Lisa Andersson hade också en fin meny med 2+2.