Helgsummering (H1)

Såväl RIG Umeå som TBS Umeå åkte till Jämtland för att möta Jemtland Innebandy och Brunflo – och det gjorde de med bravur. TBS tog sig an Skellefteå IBK.

***

Vi börjar med RIG som gjorde sanslösa  31 mål på två matcher. Man inledde med att under lördagen göra processen kort med Jemtland. En jämn förstaperiod där RIG kom ut med en knapp 2-3-ledning följdes upp med hela nio mål i den andra perioden – och 5-12 blev till slut 7-16 för gymnasieeleverna. Nio olika målskyttar, men värst poängmässigt var Filip Persson med hela åtta poäng. Sebastian Degeryd låg på fyra och Albin Sjögren på fem poäng.

Efterföljande dag var det Brunflos målvakter som fick träna sig att vittja nätet. Hela femton gånger blev det när RIG vann med 5-15. Precis som mot Jemtland var det i andra perioden man joggade ifrån. 4-4 inför blev 4-11 inför den tredje perioden.

Alexander Rönnlund visade framfötterna med tre kassar, medan Albin Sjögren och Isak Julkunen gjorde fyra pinnar var. Sjögren ligger efter nio omgångar på 43 poäng, vilket förstås gör att han leder poängligan – med 13(!) poäng ner till Skellefteå IBK:s Mattias Lundberg som är tvåa.

***

TBS gjorde motsatt mot RIG, matchmässigt alltså, och började mot Brunflo under lördagen. Efter en jämn förstaperiod där TBS gick ut med 2-3-ledning vände sedan Brunflo och gick till 6-4 – då vaknade Victor Nensén och TBS. 6-4 blev till slut 7-9 sedan Nensén skjutit tre mål för TBS.

Niklas Enström hade 1+1 och Patrik Gotthardsson gjorde detsamma. TBS hyllas för sitt fina passningsspel och sin rörlighet på planen på Brunflos hemsida. Kul!

Dagen efter mötte man alltså Jemtland i något som skulle bli en jämn match. Jemtland förde spelet utan att spela särskild vidare, medan TBS fick sticka upp – något man gjorde bra. Inlånade Fredric Edholm (från Team Thorengruppen) sköt 0-1 till TBS i en match där lagen följdes åt och i princip gjorde vartannat mål.

Mannen som enligt signatur Torbjörn ser ut som »en uppochnervänd blomkruka« – Viktor Borg – sköt 4-5-målet 13.02 in i den tredje perioden, ett mål som länge såg ut att bli segermålet för TBS. Dessvärre kvitterade Jemtland med bara två minuter kvar att spela, vilket gjorde att det blev förlängning. I förlängningen avgjorde Rickard Öberg, framspelad av bloggens radiokamrat Daniel Nygren. 5-6 till TBS efter förlängning, alltså.

Nygren hade tre assist och ligger numer på den helt fantastiska poängskörden 0+16 efter nio omgångar. Grymt cool meny. Rickard Öberg gjorde två mål. TBS har nu 15 poäng och ligger på fjärde plats.

***

TGC åkte till Skellefteå och mötte Skellefteå IBK. En match där TGC inte kunde upprepa förra helgens bragd mot Hudik/Björkberg – topplaget Skellefteå IBK vann med 9-5.

Skellefteå IBK gick efter två mål från Markus Eliasson (ex-Umeå IK) i första perioden upp till 3-1, och i andra perioden gjorde det starka hemmalaget fyra mål till 7-2 och dödade matchen.

Joel Johansson i Skellefteå IBK var matchens behållning med sina fem poäng. TGC:s Mattias Mattsson följde för första gången i år med på en bortamatch(?) och syntes flitigt i protokollet: Den notoriske målskytten landade på fyra poäng OCH på fyra utvisningsminuter.

Skellefteå IBK:s starka förstaformation med Johansson, Mattias Lundberg och Joakim Nilsson bra som vanligt. De var inblandade i sju av totalt nio mål.