Dalen pressade serieledarna

Vinst med 3-1 igår över Karlstad. Förlust med 3-2 mot Djurgården i dag.
Det var två tighta matcher som IBK Dalen var inblandade i under denna helgturné.

Iksus förra stjärnback Malin Eriksson gav Djurgården ledningen innan den glödheta Malin Hall kvitterade till 1-1. Men kvitteringsglädjen blev kortvarig då Kajsa Åkerman gjorde 2-1 för Djurgården i bytet efter. En ledning som höll i blott en minut innan det var dags för Dalens andraformation att göra mål igen. Den gången genom Amanda Öhman. 

2-2 stod sig perioden ut. I sista perioden blev Ranja Varlis 3-2-mål på tiden 03.02 det matchavgörande målet. Dalen låg på hårt mot slutet, vilket skottstatistiken 19-34 i Dalens favör vittnar om, men bollrackaren ville inte in.

– Surt. Det är aldrig kul att förlora. Men vi forcerar hårt på slutet och får ett bra tryck på ett så pass bra lag som Djurgården. Det var en jämn match rakt igenom med hård kamp över hela banan, säger en samlad Urban Karlsson från bussen på väg hem mot Umeå.

Dalen släppte bara in fyra mål på två matcher vilket är oerhört starkt.

– Vi har verkligen stängt igen bakåt. Det enda målet vi släppte in mot Karlstad var på ett målvaktsutkast, och i dag såg det också bra ut. Våra målvakter stod en match var (Felicia mot Karlstad och Katarina mot Djurgården) och båda skötte sig riktigt bra, berömmer Karlsson.

Framåt var det andraformationen med Malin Hall, Amanda Öhman, Lina Örnberg, Anna Asplund och vikarierande Linn Mikaelsson (Linnea Ivarsson var sjuk och medverkade ej) som producerade.

Det mesta går Malin Halls väg just nu. FOTO: ibkdalen.se

***

Jag hade önskat att få se några fler namn i poängprotokollet också den här helgen. Tänker inte minst på offensiva hot som Isabell Larsson, Sandra Larsson och Linn Lundström.

***

Karlsson vill även lyfta fram en av de yngre förmågorna.

– Förutom våra båda målvakter vill jag lyfta fram Linn Mikaelsson. Hon gör sin tredje match från start i dag och spelar 2-0 i matchen-i-matchen, säger Karlsson, som också passar på att skicka en gratulation till det svenska landslaget som krossade Finland i dagens VM-final:

– Underbart. Äntligen är vi bäst igen. Det var precis vad vi behövde. Vi har inte bara de bästa ligorna utan också de bästa landslagen. Ett stort grattis till laget och ett extra grattis till de gamla Dalen-killarna, säger Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *