Helgsummering (H2)

Umeå IK fick äntligen smaka på segerns sötma igen efter en 10-8 seger på den halkiga parketten ute i skärgården där Obbola IK huserar.

Redan i första perioden blev det åtta mål. Fem av dessa gjorde UIK. I andra perioden fortsatte målkavalkaden innan händelserna lugnade ner sig i tredje perioden (bara två OIK-reduceringar i den ronden).

– Skönt med vinst igen. Det var rätt jämnt i början. De gör sedan 1-0 men efter att vi svarar med tre snabba mål har vi kontroll på matchen hela vägen. Det blev lite nervöst då de reducerade till 7-10 direkt i tredje perioden men vi redde ut det hela, säger UIK:s tränare/sportchef Ulf Andersson.

UIK:s förmåga att dra på sig utvisningar har varit lite av en snackis här på bloggen.
Den här matchen blev det sex nya tvåor. Två av dessa var för liggande spel.

– Vi har pratat om att vi måste fokusera på rätt saker och i den här matchen är det egentligen bara en utvisning som är onödig. Vi skötte oss bättre, säger Andersson, som också bekräftar att det vidtagits disciplinära åtgärder mot Jim Johansson och Jerry Eriksson som båda saknades i laguppställningen.

– Det stämmer. De är tillsvidare avstängda från träning och match och det är på grund av disciplinskäl, säger Ulf Andersson.

Båda spelarna har kontrakt med UIK och i dagsläget finns ingen avsikt att släppa spelarna till andra klubbar. Vi får helt enkelt se vad som händer med duon.

Även Ted Karlsson, som väntar på sin dom efter det grova matchstraffet mot IBK Umeå Norr, saknades i laguppställningen men det var på grund av sjukdom.

– Jag kan tycka att det tar lite för lång tid att få beslutet. Det har gått 2,5 vecka sedan Ted skickade in sin syn på saken, säger Andersson.

Klubben kommer i alla fall inte att vidta några åtgärder mot den hårdföre backen.

– Nej, han kommer att få sitt straff ändå. Och vad många missar, inklusive domarna som skrivit rapporten, är att Ted fick en otroligt ful armbåge mot huvudet precis innan det som hände sedan. Det är bland det fulaste jag har sett på en innebandyplan, säger han

***

Vi går vidare med GUIF:s hemmamatch mot Skellefteå IBS. På förhand var det tre solklara poäng och så blev också fallet. 9-2 skrevs den komfortabla hemmasegern till.

Min kollega fick lämna banan poänglös för första gången i år och när jag konfronterar honom med den bistra sanningen lyder svaret:

– Jag har bävat inför frågan. Jag var kallare än is och jag vet inte varför.

Så kan det vara ibland. Den gode ”Flinken” lär vara flinkare i nästa match.

Istället vaknade Per Beijar, som frekvent har beskrivit sig själv som en istapp under året, till liv på allvar. 2+2 blev menyn från hans klubba. Hans formation, med Strandberg, Emil Nilsson, Fornander och Henrik Sjöström hade klart bäst rull för dagen. Vi noterar också att Markus Gustafsson i målet hade en assistpoäng.

***

Gamla Stan fortsätter att vinna. Den här gången över Superior performance in floorball på bortaplan med 10-6. Efter en trött start grundlades segern i andra perioden där Gamla Stan spelade ut hela sitt register och lite till. 7-1 blev periodsiffrorna i ”Bulldoggarnas” favör.

Inräknat första perioden gjorde Gamla Stan nio raka mål(!) från underläge 3-1 till ledning med 3-10. SPIF lyckades hyfsa till siffrorna något i slutet på matchen.

William Löf, Rasmus Karlstén, Viktor Nystedt och Anton Åkerlund gjorde alla två mål var för Gamla Stan.

Erik Öhman och Thomas Lindgren blev tvåmålsskyttar för SPIF. Lindgren gjorde också två målgivande passningar.

***

Läsning från den minst sagt händelserika matchen mellan Hörnefors och IBK Umeå Norr finns i ett separat inlägg.