Sandåkern förlorade mot Sirius

Ett tolv utespelare starkt Sandåkern åkte till Uppsala för att möta seriesuveränen Sirius. För dagen var man visserligen Dalen-förstärkta av bröderna Adam och Andreas Berglund och Kim Lundström, men Sirius vann till slut matchen ganska bekvämt. 11-5 blev slutresultatet.


Sandåkerns Joakim Hagenmalm pressar Sirius Aron Olsson.
Foto: Hans Klang

Sandåkern hängde med i en period, en period där man faktiskt fick låna en 1-2-ledning i 28 sekunder efter mål av Joakim Hagenmalm och Timmy Nyberg, men sedan var det Sirius för hela slanten. Sirius ålderman Kim Johansson låg bakom det ryck Sirius gjorde i andra perioden till 6-3.

I den tredje perioden sprang Sirius ifrån ytterligare och kunde alltså vinna med 11-5.

Utöver Hagenmalm och Nybergs mål i första perioden fick Joel Bäckström och Kim Lundström skjuta varsitt mål. Faktiskt Bäckströms första mål för säsongen (han har dock nio assist hittills – ett bra facit). Timmy Nyberg hängde dit Sandåkerns sista mål på straffslag drygt åtta minuter från slutet, ett mål som betydde 10-5, och som i ärlighetens namn inte hade något att göra med matchens utgång.

***

Tungt för Sandåkern med ännu en förlust, det här var den tionde i raden. Nu har man tio poäng upp till Duvbo, ett lag som i mina ögon är bättre än vad tabellen visar, på den åtråvärda niondeplaceringen. Visst börjar det kännas att tåget har gått nu.

Tre poäng är däremot ingen omöjlighet i nästa omgång. Kan man hitta det spel man hade mot Järfälla förra omgången tror jag faktiskt att man slår FBC Uppsala. Tyvärr lär det vara ett Sandåkern med sargat självförtroende som sätter sig på bussen – och ett gott självförtroende kommer man långt på i tajta matcher.

***

På grund av innebandy-VM har det i övrigt inte alls spelats några matcher i varken Allsvenskan Norra eller division 1 norra Norrland, varför dessa helgsummeringar uteblir.

6 kommentarer

  1. Jag tycker att IBK Dalen måste bestämma sig, vad ska man ha Sandåkern till som farmarlag? Är det för att ha ett farmarlag att kunna hämta spelare ifrån, samt kunna ”skicka ner” spelare till som varit skadade eller inte spelar av någon annan anledning, ja då måste man se till att hjälpa Sandåkern så att dom klarar sig kvar, det håller inte att börja skicka ner spelare i December när halva säsongen gått och SSK har noll poäng. Kom ihåg att dom spelar i den dyraste serien av alla, lika långa bortaresor som SSL-lagen men i stort sett inga intäkter i form av tv-pengar o dyl. Dalen måste bestämma sig, vill vi ha Sandåkern kvar, då måste man skicka ner spelare så att dom klarar sig kvar, vill man inte ha Sandåkern kvar, men avveckla då samarbetsavtalet och var ärliga i att ni skiter i hur det går för dom.

    • Den mest intressanta frågeställningen av alla. Som jag ser det är princip Sandåkern redan uträknat nu, och för spelare i Dalen är det knappast inspirerande att nu komma och spela med ett lag där ingen spelare (förmodligen) är inspirerad. Man vet själva att situationen är så pass illa att man redan är körda.

      Det är jobbigt såväl pekuniärt som mentalt att spela i Allsvenskan Norra och förlora varenda match. Ingen är intresserad att se hemmamatcherna. Ingen spelare är motiverad att sitta ett tiotal timmar i en buss för att spela match.

      Ska Sandåkern vara det allsvenska farmarlag till Dalen man verkar vilja så krävs att Dalen hjälper till med spelare. Med nuvarande trupp går det uppenbarligen inte, för nu är andra resan i princip slut.

  2. Jag kan bara hålla med, att åka jojjo mellan serierna är ekonomiskt oförsvarbart och extremt omotiverande för spelarna

  3. Starkt av bloggen att skriva ett ”inlägg” om en match och bara ha ett matchprotokoll som underlag. Även om det var botten mot toppen, så är lågvatten märket passerat med flera alnar. Saknade även referat i papperstidningen, även det inte är bloggens jobb att skriva………

    • Det är ju inte precis första gången vi skriver ett inlägg med ett matchprotokoll som underlag. Det är snarare det vanliga.
      Vi försöker ha intervjuer så ofta som möjligt men det är inte alltid som energin eller tiden finns till det (att skriva den här bloggen är inte vårt jobb) och den här matchen kanske inte var den hetaste på förhand då utgången kändes rätt given.
      Men vi tar till oss (till viss del) av kritiken och har som solklart mål att ha en likvärdig rapportering från alla tre allsvenska lag – vilket jag tycker vi har lyckats med hyfsat hittills.

    • Mja, men det blir vad det blir ibland. Det är som Jacke säger inte vårt jobb, och jag har varit inne i en rätt tuff period av såväl skolarbete som annat arbete.

      Det är anledningen till att Sirius – Sandåkern blev lidande på det här sättet, vilket i ärlighetens namn var rätt naturligt när matchen på förhand har en rätt klar utgång samt att matchen spelas på bortaplan vilket gör processen för att få intervjuer mer komplicerad.

      Det ska nämnas att jag inser att min rapportering oftare bör innehålla intervjuer – och det är något jag försöker förbättra och tycker att jag förbättrar vecka för vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *