Toppmatch i derbyt

Ikväll bränner vi av det tredje derbyt i division 1 norra Norrland när RIG Umeå klockan 20.15 tar emot de överraskande gentlemännen i TGC.

***

TGC som på nio omgångar alltså knåpat ihop starka 18 poäng och ligger på en ytterst fin tredje plats så här långt. Man har dessutom släppt in ynka 47 mål hittills – vilket är näst minst i serien efter erkänt defensivskickliga Skellefteå IBK. Starkt!

Däremot är man kanske inte lika starka framåt. 52 mål är nämligen lika mycket som till exempel Kiruna som ligger på nedflyttningsplats.

Mattias Öster-Waara snittar så här långt tre poäng per match med sina 24 poäng på åtta matcher. Väldigt bra, och på det är han femma i poängligan. En annan nyckelspelare ikväll är Mattias Mattsson, som oftast inte spelar när det är match utanför länsgränserna, varför han missat tre omgångar så här långt. Hittills har han sex matcher på vilka han skjutit 22 poäng.

Tror även Jim Johansson får dra ett stort lass i försvaret ikväll mot målglada RIG. Det ska dock sägas att TGC för några veckor sedan plockade ned ett annat målgglatt gäng i form av Hudik/Björkberg…

***

RIG har dragit fram som en tornado hittills. Man leder serien i överlägsen stil med fem poäng och har bara tappat en enda poäng (i derbyt mot TBS där man mycket väl kunnat/borde ha tappat tre).

Man är alltså etta i serien och har gjort 112 mål. Nätta fyrtio baljor mer än de som gjort näst flest mål…

Albin Sjögren är svårt att inte nämna som nyckelfigur. Han ligger på 43 poäng hittills vilket är tretton poäng före tvåan i poängligan. Det säger inte lite. För övrigt ligger även Isak Julkunen i poängligetoppen med sina 27 poäng. Med det är han trea, men ändå 16 pinnar bakom Sjögren.

Annars tycker jag att Filip Persson sett grym ut på sistone. Persson som även fått chansen i U19-landslaget under hösten. Han är dock inte med i den laguppställning som just nu finns på innebandy.se, men jag hoppas han kommer till spel ikväll. Hittar inget som tyder på att han ska vara skadad.

En annan spelare jag tycker ni ska hålla ett öga på ikväll är Alexander Rönnlund som har gjort en fin säsong hittills. Rönnlund är född 95 och kommer ursprungligen från Hörnefors.

***

Min känsla säger RIG-seger. Man har sett ruskigt starka ut. Plockat ner starkt motstånd, PLÖJT ner sämre motstånd. Väntar dock bara på den där plumpen som jag tror RIG kommer göra innan säsongen är slut… TGC skulle mycket väl kunna vara det lag som fixar den. Mitt tips blir 9-6 till RIG.

20.15 i EXEL Arena Väst!

4 kommentarer

    • RIG får gå upp i Allsvenskan. Frågan ligger i huruvida man VILL gå upp eller om man vill stanna kvar.

      Man blir ett nytt lag varje år, och nästa års RIG behöver inte alls hålla samma kvalité som årets RIG gör. Miljön är i mitt tycke dessutom bättre i ettan – där får man hålla i bollen och spela sitt eget spel. I Allsvenskan skulle man förmodligen åka ut direkt och året skulle i någon mening vara bortkastat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *