Heltidsanställd innebandynörd

I Umeå brukar vi tala om folk som är ”innebandy”.
Jag själv ligger väl i riskzonen till att ibland falla in i den skaran av människor.
Naturligtvis finns det fler likasinnade runt om i vårt avlånga land.
Oscar Lundin från västkusten och Varberg är definitivt en av dom. Förra helgen var han på studiebesök i Umeå och av den anledningen passade vi på att kolla läget med honom.

Vad är din roll i Warberg?
– Jag är heltidsanställd som utvecklingschef i klubben. Mitt arbete går kort och gott ut på att utveckla våra tränare och spelare varje vecka utifrån den målbild vi har satt upp. Jag är naturligtvis oerhört lycklig över att varje dag få jobba med det jag älskar – innebandy!

Är du ensam om din roll i innebandysverige?
– Ja, vad jag vet. Om jag gör ett bra jobb och hjälper klubben att få fram killar och tjejer som är redo för eliten år efter år kanske andra klubbar följer efter.

Vad gjorde du i Umeå?
-Jag och Andreas Wahman (tränare Warberg IC Dam) var på studiebesök på Riksinnebandygymnasiet och IKSU Sportcenter. Vi försöker så ofta som möjligt se oss omkring för inspiration och nya idéer.

Vilka är dina intryck från matcherna?
Först kollade vi Team Thorengruppen mot Umeå City i Allsvenskan norra. Jag var imponerad av bägge lagens mod och att de hela tiden vågade ta initiativ med boll. Lagens ”hjälpspelare” var desto sämre dock, det jag menar var att rörelsen utan boll lämnade mer att önska. Men glädjen till att ha boll och skapa målchanser gjorde matchen sevärd och spelare som t.ex. Andreas Carlbom är alltid roliga att uppleva live. På lördagen såg vi IKSU mot Endre i Superligan. Endre skrällde till sig poäng här och var nära på att få med sig alla tre innan IKSU i spel 6vs4 kvitterade i slutsekunderna. IKSU:s fysik imponerade men deras innebandyfärdigheter och klubbteknik hade jag förväntat mig mer av. Det är där krutet bör läggas för att ha så goda förutsättningar som möjligt att vinna guld igen i vår.

Tror du fler kommer jobba med samma saker som du i framtiden?
– Det beror som sagt till viss del på hur jag sköter mig. Vilket är superkul! Kan vi i Warberg gå i täten med vår organisation och göra det framgångsrikt så kommer andra följa. Jag tror givetvis på vårt arbetssätt och på det vi försöker åstadkomma så svaret på frågan är – JA!

Hur sköter sig Mattias Wallgren där nere?
-”Walle” är en oerhört proffsig idrottsman och kommer alltid väl förberedd till både träning och match. Han har verkligen bidragit till att vi är med i toppen av superligan. Han är briljant i det defensiva spelet och vettig i besluten efter bollvinst.

Vad tror du om Warbergs säsong?
– Jag tror att det blir SM-final för herrarna. Brottman lyckas sätta några nya pusselbitar på plats för varje vecka och när det är dags för slutspel kommer vi vara väldigt tunga och väldigt smarta över hela banan.

2 kommentarer

    • Det närmaste vi kommer mig veterligen är Dalens damlag och Helena Yngvesson. Hon jobbar också med individuell utveckling. I Iksu har man också under flera år personifierat träningen. Men någon heltidsanställd liksom Oscar kan vi som stad inte stoltsera med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *