En intressant och fullmatad helg

Efter VM-uppehållet är det nu dags att återgå till det vanliga. Helgen som kommer bjuder på en hel del guldkorn och jag tänkte få dela lite korta tankar om ett par utvalda matcher.

Iksu är just nu på väg till Karlstad. Ett Karlstad som behöver vinna i kväll om de ska haka på slutspelståget. De är ett lag som spelar fysiskt och tufft så det gäller för Iksu att inte bli för ”puttinuttiga”.

Iksu har sedan match på söndag mot Djurgården på hemmaplan. De har med andra ord en lika intensiv som rolig helg att se fram emot!

Dalens damer har ett liknande schema fast omvänt. I kväll liras det på hemmaplan mot Falun – ett lag som står på exakt samma poäng som Dalen.
Det gäller att Dalen har koll på Johanna Holmbom som med sin kraft och sitt tunga skott är ett ständigt hot. Landslaget nästa för henne!

På söndag är det sedan dags för en mindre charmig bortamatch mot Jönköpings IK. Ett bottengäng som står på ynka sex poäng – tre av dessa hämtade nyligen i en skrällseger mot Rönnby med 5-4 på hemmaplan. Här gäller det att vara ödmjuk inför uppgiften och verkligen mala på. Något som Dalen normalt sett är skickliga på.

***

I damettan skulle jag vilja lyfta fram mötet mellan Umeå City och KAIS Mora ungdom. Gästerna, som är sex poäng före City, kan på sikt bli indragna i bottenstriden vilket skulle vara behövligt för Citys del.

Harri Linds tjejer har faktiskt bara en poäng till godo och det här är en match som City bör vinna om de ska hålla sig kvar.

***

I H1 finns inte så mycket att hänga i julgranen. Skellefteå har dock en halvknepig bortamatch mot Örnsköldsvik. Viktigt att vinna där för att befästa andraplatsen (som kan förvandlas till ett avancemang om/när RIG tackar nej till att gå upp).

TBS möter Luleå hemma. Tre poäng!

Min f.d. lagkamrat John Jonsson gör comeback i H/B:s dubbelmöte med Wibax och Kiruna. Hur många pinnar lyckas han fixa? Jag tror på succé!

***

På tal om mitt lag så spelar vi mot Järfälla hemma på söndag. Tvåan mot trean. Två kontringsskickliga lag. Det finns mycket som talar för många mål i den matchen.

Umeå City spelar ödesmatch hemma mot KAIS Mora imorgon.
Till Moras stora glädje är det inga barndomsvänner till hemmalaget som dömer matchen.
Då blir det väl tre automatiska pinnar för Mora?!

Skämt åsido så är det här verkligen en viktig match för Umeå City. De har inte råd att halka efter i toppen något mer. Jag räknar med att City hittar tillbaka till storformen i den här matchen!

Notera att den matchen spelas på Iksu. På söndag har dock Refused lämnat Exel Arena så Thorengruppen får spela på sin vanliga hemmaplan.

***

Dalens herrar har en tuff uppgift på det sträva golvet nere i Fyrishov. Det är med andra ord mästarklubben Storvreta IBK som står för motståndet.

Dalen har faktiskt haft många jämna resultat där genom åren så jag räknar inte med någon stortorsk precis. Dessutom har Storvreta flera gånger visat upp en mänsklig sida det här året. Vem hade trott att Caperiotäby skulle ligga före efter nio omgångar t ex?

***

Som ni märker är det, precis som rubriken säger, en lika intressant som fullmatad helg vi har till mötes. Vi ska göra vad vi kan för att bevaka allt så gott som möjligt.

 

6 kommentarer

  1. Glöm inte att i kväll kl 1930 så har Hörnefors hemmamatch på Bråvalla och där brukar det hända saker som både är intressanta för publiken och spelarna. VF bloggen är varmt välkommen!

    • Utan att veta vad RIG:s tanke är kring det här så säger jag att ett RIG-lag bestående av bara gymnasieelever skulle få det tungt i Allsvenskan.

      Serien är krävande med långa resor och då möta svårspelande lag och åka ur serien vore helt enkelt inte utvecklande för RIG-eleverna som gör sig väldigt bra i division 1. Där får man utvecklas med ett eget spel där man håller i bollen och med en egen spelidé.

      Jag tror helt enkelt att det är mer givande att vinna i division 1 än förlora i Allsvenskan. RIG hade det, som bekant, svårt mot Sandåkern som i dagsläget förlorat varenda match i Allsvenskan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *