Max: ”Vi har inget flow”

Det var en hejdundrande tillställning på Iksu i dag. Matchen höll riktigt hög kvalitet och underhållningen var på topp.

Vi har redan bjudit på Emil Johanssons tankar och annat läsvärt från matchen i DET HÄR INLÄGGET.

Nu kommer intervjuer med Umeå-bekantingen Max Wahlgren och Bobby Edberg – som var planens klart bästa spelare.

– Det var en riktigt bra match. Första två perioderna var tighta men sedan hände allt och lite till i tredje perioden, säger Max Wahlgren till bloggen.

– Vi gör en bra match men förlorar ändå. Tyvärr har vi inget flow just nu. Vi torskade mot Sirius med uddamålet och nu var vi nära även här. Vi får slita hårt för våra mål samtidigt som vi släpper in en del enkla mål bakåt, fortsätter han.

Max gjorde tre poäng och höll därmed avståndet ner till gamla lagkompisen Emil Johansson i den totala poängligan.

– Jag var inte bra i dag, men jag höjde mig i sista perioden. Dom hänger lite på mig men jag kan inte skylla på det heller. Jag kan bättre, säger Wahlgren.

I och med förlusten kan vi definitivt skriva bort KAIS Mora från en SSL-plats. Frågan är nu om de får behålla sina guldklimpar säsongen ut eller om någon blir värvad till SSL.

– Är någon intresserad så lyssnar man alltid, men jag tänker inte flytta bara för flyttandets skull. Jag trivs bra i Mora, säger Wahlgren om det ämnet. –

Han är ju känd som en enorm sniper men faktum är att han gjort mer assist än mål den här säsongen. Han leder faktiskt assistligan!!! Det tyder på att han har utvecklats och att det troligen skulle gå bättre i SSL om han ger det en chans till.

– Jag har utvecklats på den punkten och breddat mitt spel, det tror jag är nödvändigt om man ska klara av spel högre upp, säger han.

***

En annan som definitivt skulle klara av att spela i SSL är Bobby Edberg. Han stod för en lysande insats i dag.

– Det gick väl helt okej men det är tråkigt att vi inte kan få med oss några poäng. Det var bra tempo och en tuff match med mycket närkamper. Tillfälligheter avgjorde, säger han.

Som min kollega redan varit inne på så firade Bobby sina två mål mot sektionen där jag satt, vilket berodde på att en del ”ställ-dig-upp-uppmaningar” och annat hade haglat från den sektionen (jag var dock tyst som ett lamm).

– Man verkar inte vara så omtyckt där uppe i Umeå men det påverkar inte mig. Jag blir snarare bättre av det, säger Edberg.

Nu har som sagt SSL-tåget gått för Mora. Det är helt klart en överraskning för mig med tanke på den offensiva kvalitet som laget besitter.

– Vi har höjt oss väldigt mycket rent spelmässigt på slutet, dels i dag och dels mot Sirius. Men vi saknar fortfarande flytet. Om man hade vetat vad det beror på så hade man ju gjort något åt det. Vi har kanske inte varit helt på topp och dessutom haft en hel del stolpe ut,  säger han.

Men trots det prekära tabelläget har inte heller Edberg några planer på att lämna för SSL-spel efter jul.

– Jag har inte jättebråttom tillbaka till SSL precis. Jag vill hjälpa det här laget och man får ta det som det kommer. Jag har det jättebra i Mora så det ska mycket till om jag ska därifrån, säger han.

1 kommentarer

  1. Klart du får skit, när du ger mest efterslängar, snackar mest skit, filmar mest, är allmänt den ultimata innebandy-douche’n. Sen förväntar du dig att ingen ska ogilla dig? byt lag där du kan visa upp dig istället, tror Thorén har en eller två platser över nu då dem tappat några forwards 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *