Sportchefer bevakade RIG – Övik

Ikväll var det match i Exel Arena väst mellan RIG och Örnsköldsvik. Efter min träning gick jag dit och möttes då av 7-2 på resultattavlan. Inte så spännande precis.

I pausen tog jag del av det mindre bra fikat som RIG erbjuder. Det var bara trött köpefika. Frågorna man då ställer sig är: Har ”riggarna” inte tid att baka på elevhemmet?! Är inte deras frysar överfulla med hembakt fika från längtande och kärleksfulla föräldrar?

Nåja, en köpes-fejk-delicato går ju ner den också…

Matchen då?

Övik kom faktiskt tillbaka i den tredje perioden. De imponerade med ett rakt och direkt spel. Lite Modo-inspirerat. Tre reduceringar gav slutresultatet 7-5.

RIG borde kanske ha spikat matchen tidigare. Matilda Sjödin hade t ex ett riktigt bra läge efter en fin individuell prestation.

Mest intressant med matchen var att både Iksus sportchef och Dalens sportchef var på plats. Dessutom båda lagens tränare.

Det ryktas mycket om att Emma Torikka, förra säsongen i Iksu, kan vara på g tillbaka till Umeå.
Det vore förstås en bra förstärkning för IBK Dalen som är i behov av rightare.
Iksu skulle säkert kunna tänka sig att ta tillbaka henne också för att täcka upp för skadorna på Elin Tjärnström och Frida Eriksson.
Emma gjorde en bra match men hade lite ström i klubban i de avgörande momenten. Hon hann i alla fall med att bjuda på en riktigt snygg assist till 7-5-målet.

Sedan finns det givetvis en hel del andra potentiella värvningar på planen – så det var förmodligen inte enbart Emma Torikka som de båda sportcheferna kollade in.
Matilda Sjödin skulle jag kunna se framför mig i IBK Dalen nästa säsong t ex…
Även hon rightare.

Där slutar spekulationerna för den här gången och det lär visa sig inom den närmsta framtiden vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *