Dyrköpt seger för IBK Dalen

IBK Dalen fick inleda 2013 på bästa möjliga sätt – med tre friska poäng.

Två viktiga kuggar blev dock skadade i matchen. Alexander Bodén råkade ut för en till synes kraftig stukning och Christian Larsson, tvåmålsskytt i matchen, åkte på en hjärnskakning.

Jag har inte hört något om Bodéns status men jag kollade läget med ”Chrille” och när det gällde honom så är det ”bara” en veckas vila från innebandyn som gäller. När han kom till akuten hade han ingen aning om någonting. Men allteftersom började saker och ting klarna. Tur i oturen kan man väl säga om hans skada.

Bodén lär få vila ett tag…

Det vore oroväckande om Bodén blir borta länge. Han är just nu en stor del i lagets framgång. Han är motorn i maskineriet. Den som drar igång det hela.

Beröm går också till Andreas Berglund som fortsätter att växa in i SSL-kostymen. Han var ensam bland forwards att få en fyra av innebandymagazinet (vilket i och för sig inte säger särskilt mycket med tanke på historiken runt deras betygssättning).
Hörnkvist i målet släpper bara in två kassar och det är naturligtvis ett mycket väl godkänt facit.

***

Publiksiffran, 1487, är otroligt bra med tanke på att publiken bör vara rätt mätta vid det här laget (intensivt spelschema och mycket julmat). Huruvida siffran är kryddad eller inte är svårt att säga då jag har kommit fram till att det är omöjligt att bedöma publiksiffror med blotta ögat inne i Exel Arena. Vi ska också komma ihåg att det var en hel del länslagslirare och ledare på matchen.

***

Segern gör att Tyresö är mer eller mindre avhängda från slutspel. Nu känns det som att det är nio lag som gör upp om det.

***

AIK vann direkt med ”Uffe” i båset. Nio mål producerades vilket får anses vara helt otroligt med tanke på att ”Gnaget” knappt gjort nio mål på hela hösten.

Synd att tabelläget är så pass prekärt som det är. AIK, med tre VM-spelare, hör hemma i ett slutspel. Vi får väl se om Ulf lyckas knappa in det stora glappet. Han har ju presterat bragder tidigare så man vet aldrig…

 

 

1 kommentarer

  1. Angående Hallstensson i AIK så tycker jag att det är riktigt uselt. Han lämnade Dalen med svansen mellan benen i våras med motivet att han ”ville spendera mer tid med familjen i Boden”. Detta i stället för att visa tvivlarna att Dalen kunde följa upp SM silvret och etablera sig som ett topplag i SSL. Sen hoppar han på landslagsuppdraget och nu AIK, det blir säkert mycket mer tid över till familjen nu…Ärligt talat tycker jag att han är en feg svikare och hoppas att både han och AIK sjunker ännu längre ner i tabellen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *