Åtta mål räckte inte för Dalen

Normalt sett brukar Dalen behöva göra runt 5-6 kassar för att vinna.
I gårdagens match mot Mora blev det åtta mål framåt. Ändå föll Dalen mycket snöpligt med 9-8 då stjärnan Sara Kristoffersson (2+2 i matchen) avgjorde bara 30 sekunder efter Sofie Anderssons kvittering till 8-8.

– Oerhört bittert även om vi visar att vi tillhör de bästa lagen i serien, säger Urban Karlsson till kollegan Tomas Ruuth.

Dalens förstafemma med backarna Katarina Bjuhr och Sofie Andersson bakom kedjetrion Lina Örnberg, Linn Lundström och Sandra Larsson låg bakom sju av Dalens mål och spelade 7-2 i sin match i matchen. Det är ett ruskigt stabilt facit från den femman – som förvisso innehåller 2-3 landslagsspelare.

Man kan med andra ord räkna ut att det läckte rätt friskt hos de övriga formationerna. Bakläxa där. Om de andra ”bara” hade kunnat kriga hem 1-1 eller 0-0 i sin matchen i matchen så hade det ju varit jättelugnt.

Men Mora är ett ruskigt bra lag med en riktigt bra offensiv kompetens. Det är inte många lag som klarar av att göra nio kassar på Dalen.

– Vi bjöd på för mycket och Mora är för vassa för att inte utnyttja det, konstaterar Karlsson.

Resultatet gör att Mora befäster sin plats som tabelltvåa. Iksu får jobba hårt för att komma ikapp Mora och Djurgården i kampen om seriesegern.

I nästa omgång spelar Dalen mot just Iksu. Den matchen spelas den 9 januari med Iksu som hemmalag. Boka in!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *