Stressade tjejer föll mot Sörmland

Efter ett klockrent gruppspel blev det respass direkt i kvartsfinalen för Västerbottens lovordade tjejer. Detta trots att man var stora favoriter i mötet mot Södermanland.

De gulklädda stod för taktisk briljans (om än tråkig) när man valde att parkera den berömda spelarbussen framför det egna målet. Vi har sett Chelsea lyckas med denna taktik mot Barcelona, och i Gammliahallen fick vi se Södermanland lyckas med denna taktik mot Västerbotten.

Efter två perioder stod det nämligen 0-0. Två perioder som bara rann iväg på grund av stressigt och intetsägande spel.

I den tredje kom så Södermanlands första chans i form av ett powerplay. Och då slog laget till. Sara Dahlströms höstlöv från mittplan dinglade ända in i mål och Västerbotten blev då ett stressat lag. Till viss del förståeligt med tanke på den rullande tiden och de korta perioderna.
Av bara farten gjorde samma Dahlström 2-0 till ”Sörmland” och uppförsbacken blev stor. Västerbotten fick dock chansen i powerplay kort därefter – men man lyckades inte förvalta det läget.

Istället blev det 3-0 på tavlan och skrällen var ett faktum. Skellefteås Moa Svanström tröstmålade med några sekunder kvar och fastställde då slutresultatet 3-1.

***
Det var ett otippat slutresultat. Men om man tittar hur matchen utvecklade sig så var det inte en otippad utgång. Sörmland spelade utan press och hoppades gripa det där halmstrået. Det lyckades man med. Västerbotten hade allt att förlora och förbundskaptenen Tomas Hugosson Wallgren är helt rätt ute i sin analys då han säger så här till sportnu.se:

– Det var riktigt nervöst i dag och vi lyckades inte hantera det. För varje chans vi missade blev vi bara mer konfunderade, säger Västerbottens tränare Tomas Hugosson-Wallgren.

Egentligen sammanfattar det uttalandet hela matchen och dess utgång.

Vad kan vi då säga om denna upplaga av Västerbottens tjejer? Laget var helt klart, liksom killarna, en frisk fläkt i turneringen. Med lite mer vind i seglen hade de kunnat gå hela vägen.

Laget byggdes på ett starkt kollektiv med några som stack ut. Två av dessa från Skellefteå. Alice Granstedt och Moa Svanström – som båda två spelar i ettan med Skellefteå Innebandy. Den tredje som jag tycker stack ut var kaptenen Malin Hörnberg som spelade väldigt resolut. Om hon bara kan mjuka upp sina handleder något så är det en kommande SSL-back. Imponerade gjorde också kraftpaketet Clara Forsman. Hon var riktigt duktig i targetspelet och blev också poängbäst i laget med 3+6.

Även om det slutade dystert även för tjejerna så hoppas jag att varje spelare och ledare kan se tillbaka på turneringen med glädje och stolthet. När man sitter på sidan blir man svårt avundsjuk över vad de får vara med om.

Förhoppningsvis kan också flera av spelarna som representerade Västerbotten i år få chans till revansch om två år. Då hoppas vi på mer än ”bara” kvartsfinaler.

2 kommentarer

  1. Guif Flickor-00 gick obesegrade igenom samtliga matcher i Världens största innebandyturnering,
    Storvreta Cupen, som 20-års-jubilerade med över 600 anmälda lag.
    Guif F-00 har fått beröm för sitt fina grundspel som är både stabilt bakåt, anfallsglatt och underhållande. Med en målskillnad på 28-4 efter grundspelets 4 matcher tog tjejerna sig till 8-dels final. Där mötte de hårt motstånd mot serieledarna i Stockhomsdivisionen, Tullinge. Matchen var jämn men Guif gick rättvist segrande ur fighten med 3-2.
    Kvartsfinalen stod mot namnkunniga Storvreta. Guif spelade dröm-innebandy och vinner med 10-0. Semifinalen tidigt söndag morgon blev mot ett starkt Åkersberga. En match som stod och vägde i halvtid, där Guif-tjejernas fina spel återigen triumferade med seger och 5-2 i resultat.
    Finalen gick av stapeln vid lunchtid på söndagen. En jämn inledning av matchen och utgången kändes oviss till en början. Tack en vara en storspelande målvakt, ett tätt försvar och säkert målskytte lyckades Guif snabbt gå i från och slutresultatet skrevs till 6-1.
    Totalt presterade Guif F-00 åtta raka segrar och en målskillnad på hela 51-9.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *