Helgsummering (Allsvenskan)

City avfärdade Huddinge enkelt – Thorengruppen hade det litet tyngre mot det nyligen Superligan-förstärkta Haninge. Sandåkern vilade; man hade spelat sin tolfte omgång, den mot Sirius, i december.

Efter lite datorstrul igår är helgens allsvenska helgsummering här.

***

City avslutade hösten knackigt; trots segrar i omgång 10 och 11 så sved förlusterna från omgång 8 och 9. Därför var Huddinge-matchen viktig för att hoppet om uppflyttning ska leva kvar.

Men i Huddinge visade City upp att man är ett starkt lag. Efter tidigt underläge då Huddinge gjort 1-0 bakom Simon Brändström, för dagen City-målvakt, så var det City för hela slanten. 1-4 efter den första perioden var 3-7 inför sista och sedan kunde man defilera in en stark 5-10-seger till slut.

Emil Johansson gjorde fyra poäng varav tre mål, men poängbäst var kaptenen tillika Johanssons kedjekamrat Peter Reinholdt med hela fem målpassningar. Erik Nilsson visade gryende form med två mål. Erik Forsgren fick hänga dit en straff för City som i övrigt hade sju olika målskyttar.

– Det är verkligen tre femmor som gör det bra matchen i genom, säger tränaren Peter Grubbström till sportnu.se.

Starkt att rinna ifrån och vinna så pass enkelt i ökända Huddingehallen. Det är många lag som haft problem där och jag måste medge att jag var litet orolig att City skulle få det tyngre att vinna. Förutom hallen får man därtill lägga att det alltid är svårt första matchen efter ett uppehåll, men man genomförde matchen med bravur. Skottsiffrorna 29-47 säger lite om Citys malande…

***

Thorengruppen spelade hemma i IKSU Sportcenter. En hall där laget föreningen nästan aldrig förlorat (vill skriva aldrig, men är inte riktigt säker) – och inte heller under söndagen blev det stryk. Men det satt hårt inne, 6-5 slutade matchen.

Thorengruppen inledde bäst och tvingade Haninge till time out redan 15 minuter in i matchen. Då ledde man med 3-1 efter två mål av Nicklas Forslöf, båda gångerna framspelad av Mats Jonsson, och såg ut att gå mot en enkel seger.

Men Haninge och framförallt Nicklas Hedengran, ny från Caperiotäby och Superligan, ville annat. Hedengran sköt två mål tidigt i andra till 3-3 innan Andreas Carlbom klev fram och avgjorde matchen med två mål och en målpassning för Thorengruppen.

Haninges Hedengran hann med att skjuta ett mål däremellan men Thorengruppen lyckades hålla undan och vinna med 6-5, trots en sen reducering 30 sekunder från slutet av Haninge.

Fredrik Ottosson, Andreas Carlbom och Mats Jonsson framstående i Thorengruppen med tre poäng var. Thorengruppens boss Janne Lundqvist hyllade målskyttarna, och som vanligt den här säsongen även målvakten.

– Haninge ska ha all beröm men Andreas Carlbom och Nicklas Forslöf kliver fram och gör mål. Det är ju det man vinner på. Sedan var Erik Ställ lysande i målet, säger Lundqvist till sportnu.se

***

Hade tyvärr inte möjlighet att se matchen då jag kommenterade finalerna i SDF-SM för SVT:s Västerbottensnytt.

***

Övriga matcher från serien:

Balrog – Gävle 7-6
KAIS Mora –  Järfälla 6-5 efter förlängning
Duvbo – FBC Uppsala 4-3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *