Derbykväll på IKSU

I veckan är det litet av en derbyvecka; derbyna drar igång ikväll med stadens kanske största derby – jag talar förstås om Iksu – IBK Dalen i damernas Superliga.

Lagen har båda hittills cashat in 30 poäng vardera, men det är i en klart haltande tabell som Iksu parkerar på tredje plats medan Dalen är i besittning av femte plats. I åtanke ska man då ha att Iksu spelat tre matcher färre, och att det är målskillnad som skiljer lagen åt.

Dalen torskade för fem dagar sedan mot tvåan KAIS Mora. En tajt match som slutade 9-8. Iksu har inte spelat efter jul.

Therese Andersson är Iksus bäste poängplockare hittills den här säsongen med 24 poäng – det strax före Victoria Wikström som ligger på 23 poäng. Värst inför kvällens match är dock Dalens Sandra Larsson med 27 poäng. Hon har inför matchen snittat ett mål per match med sina 17 kassar.

Lagen möttes i november då Iksu vann med 2-3 efter två Dalen-reduceringar i den sista perioden. Då bjöd Iksus tränare Tomas Hugosson Wallgren på ett rätt intressant citat efter matchen.

– Dalen kommer aldrig någonsin göra mål på oss mot vårt uppställda försvar. Så är känslan då man möter dem. Samtidigt betyder det att de är bra på att straffa oss då vi väl gör misstag. I andra matcher kan vi ofta avgöra tidigt, men Dalen krigar alltid på i 60 minuter så det krävs mycket av oss för att slå dem, sade han då.

Blir intressant att se om det blir lika målsnålt ikväll. Och ifall Dalen lyckas göra mål på Iksus uppställda försvar. Skulle även vilja se Dalen få ett straffslag och se huruvida Isabell Larsson kör sin vanliga variant – och om Iksus keeper Malin Marklund kan värja sig mot det den här gången.

Iksu är i mina ögon favoriter ikväll. Man är tyngre med en bredare trupp vilket borde bädda för seger – men ett derby kan alltid sluta hur som helst.

Matchen drar igång 20.00 på IKSU Sportcenter!

2 kommentarer

  1. Härlig bevakning av Distriktslags SM, kul läsning och kul med uppmärksamheten för distriktslagen :).

    Sen en fundering. Med tanke på att denna vecka benämns som en derbyvecka i detta inlägg och att derbyna drar igång ikväll i och med kvällens match mellan IKSU – IBK Dalen. Vad hände med rapporteringen av måndagens derby i Div 1 Norra damer mellan IBF Dalen och Umeå City IBK som faktiskt var veckans första derby?

    Hade varit roligt att läsa lite mer om den matchen, något som man brukar få göra när det gäller Umeå derbyna. Matchen var tydligen jämn och målrik.

    Dessutom ingen helgsummering av Div 1 Norra Damer (innehållandes bara IKSU Ungdoms match mot Hudik/Bjrökberg dock med Umeå anknytning). Den enda helgsummeringen som inte blivit av.

    • Hej!

      Jag förstår din fundering och – vad jag kan utläsa – besvikelse. Anledningen till att helgsummeringen uteblev i veckan är att Jackes brejk som sträcker sig månaden ut. Det är något som legat på hans bord under hösten.

      Själv hade jag fullt upp i måndags – jag jobbade och tiden jag hade över räckte till att göra »mina vanliga« helgsummeringar, såsom jag planerat för. Matchen skulle, förstås, bevakas, men omständigheterna gjorde att det blev som det blev. Jag är ledsen över det; förhoppningsvis kommer det inte hända igen.

      Jag kommer helgsummera division 1 norra månaden ut så den är tillbaka på måndag.

      Kul att du gillade läsningen! Själv gillar jag den här kritiken av modell konstruktiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *