Fyrverkeri frälste Thoren

Det var länge jämnt mellan Sandåkern och Thorengruppen – då klev comebackande Elias Conradzon fram. Med sina fyra mål i den sista perioden avgjorde han matchen som slutade 3-7. – Ja, det var kul att komma tillbaka så här till ett derby och avgöra, säger en nöjd Conradzon efter matchen.

Topplaget Thorengruppen gick in som favoriter i matchen och tog snabbt tag i taktpinnen, men det var Sandåkern som tog ledningen. Johan Röring passade på frislag fram till ytterligare en comebackande spelare i form av Niklas Blomberg som sköt ett vasst skott till 1-0. En ledning som bara höll sig i dryga tre minuter då Andreas Carlbom snurrade friskt i offensiv zon och fint spelade fram Mikael Eriksson som enkelt kunde kvittera. Ett mål som betydde 1-1 vilket stod sig perioden ut.

En väldigt trött förstaperiod från båda lagen. Sandåkern spelade med ett lågt – ja nästan igelkottsliknande – försvar, vilket gjorde att det var svårt för Thorengruppen att slå de krosspassningar man älskar, liksom att det var svårt för Sandåkern att skapa något farligt framåt med lite bollinnehav.

– Sandåkern är bra, deras förstafemma är riktigt bra. ”Bagarn” är riktigt bra med boll och Mange Johansson spelar alltid enkelt och är jättesvår att komma runt, konstaterar Conradzon.

Det något trötta spelet där Thorengruppen anfaller utan att skapa några heta chanser fortsatte i den andra perioden. Nu även med mer hafsigt spel från båda lagen. Till slut skapade man en ren chans – och då gjorde Mats Jonsson, som så många gånger förr i år, mål. Hans 17:e, för att vara exakt. Det gjorde han fint framspelad från Jakob Arvidsson.

Målet innebär att Sandåkern tar över spelet och skapar mer chanser. Mycket tack vare pigga Jesper Fransson och Johan Röring som med sina löpningar skapar oreda i Thorengruppen. 2-2 kom sedan som ett brev på posten – Magnus Johansson hittar med en lång passning fram till Niklas Blomberg som gör sitt andra mål för dagen då han drar bort Erik Ställ i Thorengruppens mål och vackert placerar in bollen.

Innan perioden är slut tar Thorengruppen tillbaka ledningen efter ett snabbt anfall som avslutas med att Emil Johansson snyggt prickskjuter in bollen i Niklas Ivarssons högra kryss.

Tidigt i den tredje perioden kvitterar Sandåkern till 3-3 efter en fantastisk uppspringning av Magnus Johansson (väldigt bra för dagen) som spelar in till Torbjörn Sjögren som enkelt rakar in bollen i mål. Efter målet har Sandåkern en period då man skapar mer chanser – men istället är det Thorengruppen och Elias Conradzon som får sista ordet.

Efter att Sandåkern slarvat i försvaret serverades han först till öppet mål av Fredrik Ottosson till 3-4 – några minuter senare serveras Conradzon till friläge av Emil Johansson som han prickskjuter till 3-5. 3-6 sätter han i tom bur; medan 3-7 är en halvvolley som retfullt smiter mellan benen på målvakten – än en gång framspelad av Emil Johansson.

– Jag tycker vi vinner idag för att vi orkar mer än vad Sandåkern gör idag. De spelar på två kedjor och när vi spelar på tre kedjor så länge som vi gjorde så orkade vi längre. Det var väl speciellt när vi gjorde fjärde målet som det öppnade upp sig. Då öppnar Sandåkern upp sig och vi kan slå de där långa krosspassningarna som vi vill slå. Då rinner det iväg i slutet, menar Conradzon.

Vad händer med dig nu?

– Jag är kontraktslös, ler han och fortsätter, nej, jag blir kvar i Thorengruppen resten av säsongen.

Vinner ni serien?

– Gör jag fyra mål mot Sirius så vinner vi serien, avslutar en skrattande Elias Conradzon.

***

En väldigt trött match. Kanske den tröttaste match jag sett i år (Jonatan Brolin, Dalens coach, hävdade med emfas att GUIF – Sandåkernkamraterna som spelades igår var tröttare… han KAN ha rätt i det han säger)

Skulle alltså inte påstå att någon som inte var på matchen missade något.

Thorengruppen kändes rätt uddlösa – och på läktarplats såg man att det här var två lag som verkligen kände varandra. Det var bidragande till att det blev så tillknäppt – och förhållandevis få mål. Det och två duktiga målvakter i form av Erik Ställ och Niklas Ivarsson.

I övrigt kan Thorengruppen bättre än vad man visade idag – men Sandåkern förtjänar all cred. Dessutom är alltid tre poäng det viktigaste; och nästa helg väntar viktig omgång för revansch mot Gävle.