Damsummering helg (Superligan & div 1)

Iksu åkte under fredagen till Linköping, och dagen efter gjorde man som väntat processen kort med jumbon Linköping som nu står på 17 förluster på 17 spelade matcher.

Man dominerade redan från start, och när Iksu gjorde tre mål på lika många minuter i mitten av första perioden anade man vart det var på väg. 0-3 blev 2-9 i den andra perioden när bollarna litet lättare trillade in i Linköpings mål, och till slut blev det alltså hela 3-12 till Iksu.

– Måste väl ses som klart godkänt, säger tränare Tomas Hugosson-Wallgren till sportnu.se.

Värst målmässigt var Emelie Wibron med fyra mål. Josefina Eiremo fick hänga dit tre kassar. Övriga målskyttar: Frida Eriksson, Frida Norström, Elin Tjärnström, Jenny Gustafsson och Cassandra Edberg.

Ikväll väntar intressant daladerby i Superligan när Falun, som ligger femma, möter KAIS Mora, som är tvåa, fyra poäng före Iksu.

Övriga resultat från helgens Superligan:

Rönnby – Karlstad 6-3
Pixbo – Djugården 6-12
Jönköping – Täby 11-2
Sala Silverstaden – Endre 4-8

***

I damettan är det bara en match kvar att rapportera ifrån och det är Skellefteås bortamatch mot Söderhamn. Likt Linköping i Superligan är Söderhamn jumbo, medan Skellefteå likt Iksu är ett topplag, och likt Superligamatchen som rapporterats ovanför blev det en enkel seger för borta- tillika topplaget.

1-7 vann Skellefteå med efter att man tidigt tagit ledningen i matchen. Lisa Andersson stod för fyra poäng vilket gör att hon nu har gjort 28 poäng på tolv matcher. Ett imponerande facit. Ifjol gjorde hon 27 poäng på 22…

Skellefteås andra poängmaskin, femtonåriga Alice Granstedt, noterades för ett mål. Det gör att Andersson nu gick om Granstedt i den interna poängligan (vilket förstås är av akademisk betydelse). De är tvåa och trea i den totala poängligan.

I övrigt vann KAIS Mora UIF mot Hudik/Björkberg med 5-2, vilket gör att Umeå City nu halkade ner under strecket igen. Streckstriden i damettan kommer bli oerhört intressant att följa till våren.