Helgsummering (H2)

Herrtvåan var tillbaka igen efter juluppehållet.

***

GUIF vann under torsdagen en ganska trött tillställning mot Sandåkernkamraterna. Redan i förstaperioden lyckades serieledarna rycka till en 4-1-ledning som man sedan bevakade till en 10-5-seger.

Sandåkernkamraterna kom till spel med endast tio spelare och spelade ett lågt, tätt, försvarsspel för att inte slita på sina spelare. Till slutresultatet spelade det förstås in att laget tröttnade på slutet mot GUIF:s tre formationer.

Johan Flinkfelt (dvs undertecknad) fick göra fyra mål (tveksamt om det nå’nsin hänt förr…). Kristoffer Strandberg och Nichlas Essner syntes tre gånger i poängprotokollet. Även unge Henrik Sjöström förtjänar beröm – han krönte även sin insats med ett mål.

I Sandåkernkamraterna noterar vi att man, trots ynka tio utespelare, hade fem olika målskyttar.

***

Gamla Stan mötte Umeå IK – och vann planenligt med 12-5. Poängkungen Rasmus Karlstén hade fest mot sin gamla klubb med fem poäng och utökade därmed sin ledning i poängligan då GUIF-snajpern Petter Lundström gick poänglös från torsdagens match.

Trots en 6-2-ledning inför den andra perioden så tappade Gamla Stan till 6-5 – på ynka 5.40 – innan man fick ordning på spelet igen och lyckades gå ifrån till 8-5 innan andra periodens slut. Då var orken slut för UIK som inte lyckades komma ifatt igen. 12-5 slutade alltså matchen.

Utöver Karlstén så hade sjuttonårige Erik Falkman en fantastisk dag med sju poäng för Gamla Stan. Linus Nyström gjorde fyra mål. I Umeå IK gjorde Jonathan Granath tre poäng.

***

Thomas Lindgren lirade innebandy för SPIF Umeå när laget hemmaslog Obbola i det som för dagen var lagets hemmahall, Sjöfruhallen. Tre poäng blev det för honom i 9-6-segern – men efter matchen var det förstås matchstraffet på Johan Ahlm, SPIF, som det kom att talas om.

Vid ställning 6-5 och fem minuter kvar att spela åkte nämligen Ahlm ut för felaktig utrustning (han använde Fatpipe-blad på ett Unihoc-skaft) vilket innebär fem minuters utvisning plus matchstraff för Ahlm. Något som inte var avgörande för matchens utgång då SPIF gjorde tre mål i box play vilket ledde till segern.

Arvidsjaur-sonen Erik Öhman fortsätter att leverera i SPIF-tröjan – tre mål var gårdagens meny. Även Jens Bolin gjorde tre mål.

***

Hörnefors förlorade den svåra bortamatchen mot Nätra med 11-7. Man reducerade två gånger sent i matchen, så det var en ganska klar hemmaseger då Nätra sprang ifrån i den andra perioden.

Martin Bjuggstam poängbäst i Hörnefors med tre poäng.

Vi noterar att Nätra har plockat in Klas Nordin som stod för 2+1 i matchen. Nordin som för bara två år sedan gjorde 57 poäng i division 1. Fortsätter han i Nätra säsongen ut kommer många lag få problem mot dem.

***

IBK Umeå Norr hade det oväntat tajt mot Vindeln, men lyckades till slut vinna, trots 3-2-underläge i början av andra perioden. Umeå Norr lyckades dock gå ifrån rätt rejält i den tredje perioden som man vann med 1-5 – och 4-10 slutade matchen.

Erik Byström var poängbäst i Vindeln med sina tre poäng. Han har nu fina 30 poäng på elva matcher. I IBK Umeå Norr gjorde Tobias Jonsson två mål men i övrigt hade man bara enmålsskyttar.

6 kommentarer

  1. UIK har tagit in Petter Ekholm som tränare/coach. Danne Sandström har fått ta ett steg bakåt. Fortsatt turbulent i UIK alltså.

    • Snarare tvärtom, Uik har under hela hösten sökt ytterligare en kraft tillsammans med Danne. Pga svårigheten att rekrytera fler tränarr så har Uik:s sportchef fått backa upp Danne under hösten. Vi är därför glada att knyta Petter till Uik så vi får ett tränarteam som klubben önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *