RIG vände i sista

IBF Dalen inledde bäst i derbyt mot RIG Umeå i damernas division 1, och ledde ett tag med 0-3, men det var RIG Umeå som fick det sista ordet.

Dalen tog ledningen fem minuter in i matchen för att sedan gå upp i ett 0-3-överläge redan tidigt i den andra perioden sedan lagkaptenen Felicia Lilja skjutit två mål. 0-3-målet blev dock inledningen på en stark vändning från gymnasieeleverna. Jenny Hallström gjorde 1-3 direkt efter Dalens 0-3och den tredje perioden lyckades RIG Umeå vinna med 4-0, vilket fastställde slutresultatet 5-3.

Emelie Jansson gjorde två poäng i RIG Umeå som hade fem olika målskyttar.

***

Viktig seger för RIG Umeå i snortajta division 1 norra. RIG kan nu pusta ut för tillfället med fem poäng ned till den ödesdigra niondeplatsen som just nu innehas av Umeå City. Men det säger en hel del att det skiljer fem poäng mellan fjärde och nionde plats. I helgen möter RIG Hudik/Björkberg som ligger näst sist utan hopp om att lyckas klara sig kvar i år. Där kan man nog räkna in ytterligare tre poäng.

Umeå City spelar på fredag en viktig match på hemmaplan mot Örnsköldsvik, som är ett av de lagen som riskerar att hamna i striden om nedflyttningsplats. I höstas förlorade City mot Örnsköldsvik med 8-2 (rättelse: Det var RIG Umeå som torskade med 8-2 – City åkte från Skyttis med en 5-3-förlust) – så det blir en svår nöt att knäcka.

IBF Dalen parkerar nu på sjätte plats, tre poäng före City. I helgen möter man dock Söderhamn som är rejält akterseglade; man har bara spelat ihop en (1) enda poäng hittills – så tre poäng där känns solklart.