Dalen vann – och kvällens derby

Dalen imponerade stort igår då man som första lag den här säsongen bortabesegrade Warberg i ökända Sparbankshallen. 4-6 slutade matchen sedan Christian Larsson definitivt avgjort med sitt andra mål för kvällen. Det i tom bur då Warberg chansade för att kunna kvittera.


Larsson efter ett mål mot Warberg i höstas.
FOTO: ibkdalen.se

Warberg inledde bäst och tog ledningen av Rikard Eriksson, ex-RIG och landslagsman. Han frispelades i slottet efter en fin löpning och passning från Warbergs finske stjärna Tero Tiitu. Men sedan vände Dalen och tog ledningen – en ledning man inte släppte för resten av matchen.

Kvitterade gjorde Milan Tomasik som sedan hittade Johan Alm efter hafsigt Warberg-försvar. Alm, inte direkt Dalens främste målskytt – fullträffen var hans första i år -, sköt ett lågt skott som satt fint vid bortre stolpen.

I den andra perioden så utökade Dalen tidigt sin ledning till 3-1 genom Christian Larsson. Efter en Warberg-reducering jobbade samme Larsson fint fram bollen till matchens gigant Ketil Kronberg som slog in bollen med en hård halvvolley som det var svårt för målvakten att rädda.

När Johan Eriksson gjorde 2-5 i den åttonde minuten av den tredje perioden (… skulle nog Warberg ha haft ett frislag) så kändes det som matchen var avgjord. Man kan dock aldrig räkna ut ett lag av Warbergs kaliber som reducerade två gånger och faktiskt hade några fina chanser till kvittering.

Men istället för kvittering lyckades Ketil Kronberg frispela Christian Larsson som bara hade att lägga in bollen i det övergivna Warberg-målet innan segern var ett faktum.

Länk till highlights från matchen finns HÄR (länken går till TV4 Sport)!

***

Finfin seger av Dalen som verkligen ser starka ut för tillfället. Imorgon väntar Caperiotäby på hemmaplan och i helgen väntar Jönköping. Två matcher där man mycket väl kan komma ifrån med två segrar. Om det blir så ser tabelläget lysande ut.

Fjärdeplats just nu – en fjärdeplats som visserligen är rätt skör med bara fem poäng ned till åttondeplats där Caperiotäby huserar – vem hade trott det innan säsongen!

Försvarsspelet igår var lysande, Warberg har bra offensiv, och kontringsspelet är ett av seriens främsta. Det, tillsammans med en fantastisk kämpaglöd, är vad som ligger bakom Dalens succé i år.

Den enda tråkigheten från gårdagsmatchen är nyblivne landslagsmannen Filip Stenmarks tidiga sorti. Stenmark föll olyckligt i en närkamp och gick ned i spagat – och Stenmark är ju knappast någon Veronica Wagner vigörmässigt varför det slutade i en förmodad muskelskada.

Hoppas inte det är något allvarligt med honom, mycket på grund av de många matcherna i veckan och förstås hans landslagsuppdrag om lite drygt tio dagar. Han träffar en sjukgymnast idag.

***

Derbyt som nämns i rubriken handlar om division 1 norra Norrland och RIG Umeå – TBS Umeå. 20.15 börjar matchen och spelas i EXEL Arena Väst!

RIG leder serien och kan gå upp i elva poängs serieledning vid seger ikväll. TBS ligger på sjätte plats med 21 inspelade poäng.

Senast lagen möttes i seriespel så vann RIG efter förlängning, trots en rejäl TBS-ledning tidigare i matchen.

Det kan bli en jämn föreställning (RIG gäller som favoriter) och derbyn är alltid kul!

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *