TBS pressade RIG – igen

Ett helt annat TBS – taggat till tänderna – ställde idag upp mot suveräna serieledarna RIG Umeå och var nära att göra som sist lagen möttes i seriespelet – det vill säga att knipa en poäng. Men med två minuter kvar styrde RIG Umeås Isak Julkunen, med misstänkt hög klubba, vackert in målet som skulle bli matchavgörande och RIG kunde till slut vinna med 8-6.

Undertecknad hade, på grund av jobb, inte möjlighet att vara på derbymatchen. Istället fiskade jag upp en korrespondent i form av Jakob Arvidsson ur blogg-frysboxen.

I den mycket underhållande matchen med två lag som båda vill spela kreativ och underhållande innebandy var det TBS som inledde starkast och ledde med 1-2 efter den första perioden.

Det efter dels ett intressant självmål där Daniel Nygren vallade bollen via en RIG-spelare till 0-1. Nygren som står på noll (0!) mål och 23 assist hittills under säsongen. Nygren gjorde inga större ansträngningar till att få målet. Kanske vill han behålla målnollan intakt…

Och dels genom Samuel Karlsson som gjorde 1-2-målet fem minuter från första vila. Karlsson som för dagen skulle visa gammalt gott slag och gjorde mål på allt. Fyra av sex TBS-mål skulle komma från snajpern.

Den andra perioden fortsatte matchen kantas av offensivlusta, och kanske, för den defensivt intresserade, lite naiv innebandy. Kul för publiken i alla fall.

En andraperiod som RIG vann med 4-3 efter att Filip Persson gjort tre poäng i den blågula RIG-dressen och Victor Nensén gjort detsamma i TBS-tröjan. Nensén stod bland annat för två fantastiska assist till Samuel Karlsson i mittakten.

Även Albin Sjögren, som i inledningen fått sparsamt med istid, visade upp sig med två målpassningar.

Sebastian Degeryd sköt RIG till ledningen tidigt i den tredje perioden, men sedan Samuel Karlsson kvitterat var det väldigt ovisst om vem som skulle vinna. Det blev alltså RIG och Isak Julkunen som kom att dra det längsta stråt. Efter en time out, 17.32 på klockan, satte RIG in alla sina juniorlandslagsmän och det gav utdelning då Adam Persson nådde Julkunen som styrde in det matchvinnande målet.

I den sista minuten gjorde Albin Sjögren målet som fastställde slutresultatet till 8-6.

***

Johan Bernmark – och hela TBS – visade upp en helt annan sida än vad publiken fick se i helgen mot Runsten då man förlorade med hela 6-15.

TBS gjorde en jättematch idag och förtjänade poäng. Samuel Karlsson (brände dock ett jätteläge vid 6-6…), Victor NensénOskar Lundberg och Petter Lundqvist stack ut lite extra i TBS, även om hela laget alltså ska ha beröm.

Filip Persson gjorde en bra match i RIG tillsammans med Albin SjögrenSjögren som matchades sparsamt i början men som fick mer speltid ju längre matchen led. Isak Julkunen var osynlig – men han avgör matchen och sättet han gör det på är vackert.

Annars: Rätt naiv, offensiv innebandy med mycket hawaii. Således kul för publiken – men jag kan tänka mig att någon tränare slet sitt hår.

***

Själv ställer jag mig en hyperintressant fråga efter matchen: Ska RIG slå Team Thorengruppens poängrekord från säsongen 2010/11?

Thorengruppen tappade en poäng – precis som RIG har just nu – men hade sämre målskillnad. Vissa svåra matcher återstår, men visst har RIG alla möjligheter i världen att gå rent och slå rekordet.