Formstarkt Dalen tar emot Täby

Klockan 19 ikväll tar Dalen emot Caperiotäby i vad som väntas bli en jämn match i EXEL Arena. Det är den andra matchen av tre för laget i veckan. Dalen som efter förlängningsförlusten mot Linköping slagit de två topplagen Pixbo Wallenstam och Warberg – och som efter nyår tagit tio av tolv möjliga poäng. Ett fint facit.

Caperiotäby har haft det lite tyngre. Man parkerar i dagsläget på åttonde plats och fem poäng efter Dalen som ligger fyra – det är alltså en tajt serie – och har sedan nyår haft jobbiga poängtapp: Bland annat är det en förlust mot bottenlaget Jönköping som förmodligen känns extra tung för stockholmarna. I den senaste matchen förlorade man med 6-13 mot Falun där Alexander Galante Carlström i Falun tangerade målrekordet för en match i Superligan med hela åtta fullträffar.

I Dalen kommer den till landslaget nyuttagne Filip Stenmark att missa matchen på grund av den sträckning han ådrog sig i måndagens match mot Warberg. Han är osäker även till helgens match mot Jönköping. Ett avbräck.

Mer positivt är att en annan av Dalens nyckelspelare är på väg tillbaka. Alexander Bodén, som haft problem med en fot där läkarna misstänkt en spricka i ett ben. Magnetröntgen har visat att så inte var fallet. I en intervju med sportnu.se säger han att han hoppas på spel redan ikväll.

–   Kanske en period eller något enstaka byte. Det beror på vad tränarna säger, men det är ju alltid kul att spela, säger han till dem.

***

Klockan 19.00 drar matchen igång och den spelas alltså i EXEL Arena. Har ni inte möjlighet att se matchen på plats så kommer jag liverapportera den på sportnu.se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *