”Lägg ner skiten!”

Efter de stora skillnaderna mellan lagen i VM, både resultatmässigt och spelmässigt, haglade det kritik på diverse sociala medier gentemot innebandy-VM.

”Lägg ner skiten!”, ”Pajassport”, ”HAHAHA”.

Nu sker liknande resultat i bandy-VM (en sport som påminner om innebandy fast med skridskor, sämre genomsnittsväder, större plan, utan curves, bows och zorro).

Eller vad sägs om:

Sverige – Vitryssland 28-1

Ryssland – Norge 12-0

Finland – Vitryssland 21-2

Kazakstan – Vitryssland 14-0

Jag har letat med ljus och lykta efter en liknande kritik som den som haglade mot resultaten i innebandy-VM. Detta utan framgång. Tydligen har kritikerna någonting mer emot innebandyn än bara resultaten.

Avslutningsvis vill jag bara säga att vi på Innebandybloggen inte vill att bandy-VM ska läggas ner.

Vi vill att det ska hållas VM i både innebandy, bandy, squash, bridge, kast med liten innebandyboll, bordshockey etc.

Vi vill också se ett att man som skarp kritiker kunde ha ett utökat tålamod till sporter som är nyare än andra. Det är väl inte så konstigt att det finns skillnader innan tiden har hunnit ikapp.

När den första olympiska turneringen hölls i ishockey år 1920 bestod majoriteten av det svenska laget av Sveriges bandylag. Det räckte till en fjärdeplats.

Alla sporter har helt enkelt varit i sin linda.

3 kommentarer

  1. Det är ganska intressant detta. Innebandyn verkar ju provocera något enormt. Hur många gånger har man inte hört folk som hackar ned på innebandyn. ”Jävla fjantsport, man får ju inte ens röra varandra innan det blir avblåsning” ”Innebandy det är väl ingen sport” osv. Samma personer kan hålla på med golf och tycker att det är en väldigt krävande sport.
    Bandy måste väl ändå vara betydligt mindre sett till antalet utövare och lag än vad innebandyn är. VM i Bandy kan väl absolut inte tas på mer allvar än Innebandy VM?

  2. Helt underbart och användbart då sambon hävdar att innebandy bara är fånerier medan han själv föredrar hockey och ”riktig” bandy. Tack för ammunition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *