Reflektioner från en idrottssöndag

Söndagar är ju egentligen en helg magisk dag för en sportälskare.
I dag har utbudet i TV-soffan varit minst sagt briljant (trots stor brist på innebandy) och då har vi ändå inte ens hunnit med Super Bowl i skrivande stund.

När jag ser på annan sport än innebandy (det händer faktiskt) brukar jag ofta tänka på vad man kan lära sig av andra sporter. Inte minst när det kommer till regler.
Jag har ju redan skrivit ett par gånger om att innebandyn borde anamma handbollens förhållningssätt till avblåsningar. Men det tåls att skrivas igen. I handboll måste man nämligen släppa bollen direkt det är avblåst och det ges inga som helst möjligheter att gnälla på domslut. Briljant!

När det gäller det ser jag ett av innebandyns största utvecklingsområden. Att man helt enkelt stävjar gnället och tidsslöseriet runt tekningar och andra domslut.
Detta för att få ett ännu snabbare spel och en än mer attraktiv och underhållande produkt att erbjuda till publik och sponsorer.

Oftast hittar jag igen saker som innebandyn ligger efter i då jag ser på andra sporter – men I dag upptäckte jag en grej som innebandyn ligger före hockeyn i.

I matchen mellan Washington och Pittsburgh skedde nämligen en helt otrolig sargstuds som ledde till ett mål. Målet var så otroligt att Carlson, som bokfördes för målet, hade vänt om för att byta och därmed vänt ryggen mot mål när pucken studsade in.

I innebandy har domarna då regeln ”onaturlig spelsituation” att luta sig tillbaka mot och det blir tekning som följd. En riktigt bra regel!

***

Nåväl. Nu får det vara nog med ”sidospårandet” för den här gången.

Imorgon kan ni läsa lite om vad som hänt i H2 den här helgen i helgsummeringen. Eventuellt smyger vi in en liten lägeskoll i damtvåan också.

Önskar er alla en trevlig Super Bowl-natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *