Helgsummering H2

Då var det dags för mig att träda in i helgsummeringens djungel efter en dryg månad i frysboxen. I H2 spelades det fem matcher i helgen.

Hörnefors tjuvstartade som vanligt med fredagsmatch (spelar man i HIF vet man vad man gör på en fredagskväll). Den här gången skedde tjuvstarten mot de relativt långväga gästerna Vindelns IF.

Inför den officiella publiksiffran 0 lyckades HIF vinna med 10-4. Grunden till segern lades redan i den första perioden när hemmalaget gick upp till ledning med 5-1. Tre av dessa mål gjordes av Simon Blomberg.

I andra perioden reducerade Vindeln tidigt men det hjälpte föga. Hörnefors var ett nummer för stora denna afton.

Doldisen Anton Hörnlund gjorde två kassar och Daniel Tjernström gjorde tre ass från sin backplats.

Noterbart är också att HIF gjorde noll mål under den femminutersutvisning som Jacob Jonsson ådrog sig i den andra perioden. Hans nittonde utvisningsminut den här säsongen.

Vindelns tröstmål gjordes av Erik Byström, Tobias Holmström, Anton Widmark (Nej, inte DEN Anton Widmark) och Simon Larsson.

***

Slutresultatet 6-12 mellan Obbola IK och Gamla Stan låter som en enkel match för de trixiga gästerna från norr. Så var dock inte fallet. Obbola höll jämna steg i drygt 2,5 period och de gjorde faktiskt 6-6 på tiden 12.42 i den tredje perioden. Därefter gjorde Bulldogs skäl för sitt nickname genom att göra sex raka kassar upp till slutresultatet som alltså löd 6-12.

Klart imponerande att reda ut den stormiga sitsen på ett så läckert vis. Men ett lag av Gamla Stans kaliber ska samtidigt kunna avfärda Obbola tidigare än så.

Ex-Vildmannen Anton Sigvardsson hade en helt klart aktiv match för sitt Obbola.
Ett mål, två assist, en tvåa och en 2+10:a för osportsligt uppträdande.

Lillebror Edholm, Pontus till förnamnet, visade att han kan mer än att spela FIFA 13 genom att göra 1+1.

I Gamla Stan var det som vanligt spridda skurar i målskyttet men Fabian Karlstén och Anton Åkerlund gjorde tre var. Rasmus Karlstén gjorde fem poäng i den sista perioden när det skulle avgöras. Imponerande.
***

Umeå IK blir alltmer bofasta i botten på tabellen efter ännu en förlust mot tabellfemman Nätra med 3-8.

UIK hade vittring i matchen vid tre tillfällen – de reducerade till 1-3, 2-4 och 3-5 – men särskilt nära kom man aldrig. Ted Karlsson, Niclas Gruffman och Mats Tellné stod för målen.

Tyvärr har UIK haft en rejält strulig säsong vilket i sin tur har påverkat de sportsliga resultaten. Förhoppningsvis kan laget få lite lugn och ro i truppen (32 namn registrerade i IDA den här säsongen) och börja jobba på en lagkänsla till nästa säsong.
UIK ska kunna vara en bra mycket bättre förening än så här rent sportsligt.
På övriga plan har jag ingen kritik mot föreningen.
Men det var ju faktiskt rätt nyligt som laget befann sig i division I – nu är det botten på division II som gäller. The botten is nådd som Timbuktu skulle ha sagt. ”Den enda vägen är upp” rappar Petters sidekick Eye N I i klassikern ”Saker och ting”.

***

GUIF då? Ja, givetvis kom det in tre nya poäng på kontot mot IBK Umeå Norr – som fick klara sig utan flyktande Jonas Lindberg som fått jobb i den stora hufvudstaden.

Bröderna Carlberg (Marcus och Jesper) fixade dock 1-0 till Umeå Norr redan i första bytet. Men därefter gjorde GUIF sex raka mål, så det blev aldrig särskilt spännande trots den lovande starten.

Noterbart är att Umeå Norr drabbades av åtta, ÅTTA, utvisningar medan GUIF fick noll. Två av utvisningarna kom för protest mot domslut sedan bägaren runnit över i slutet på matchen. 8-0 i antalet utvisningar låter skevt men jag ska ju egentligen inte uttala mig eftersom jag inte sett matchen.

Klart är i alla fall att GUIF säkert behöver fila lite grann på sitt powerplay inför kvalet till ettan. De gjorde i och för sig tre mål i 5-mot 4 – men i spel 5-mot 3 gjorde de obegripligt nog noll mål på två långa försök.

Petter Lundström och Nichlas Essner gjorde två mål var i matchen. Essner blev poängbäst då han även trillade dit en assist.

Kollegan Flinkfelt verkar enligt protokollet ha kommit på att matchen började efter 56 minuter. Under de sista fyra minuterna gjorde han nämligen två assist vilket räddade hans heder.

Umeå Norrs tröstmål gjordes av Jesper Carlberg, Peter Hansson och Tobias Jonsson.

***

Sist men inte minst har vi då matchen mellan Sandåkernkamraterna och det formstarka Skellefteå IBS kvar att rapportera ifrån.

Den matchen blev en rysare som slutade 8-8 efter periodsiffrorna 3-3, 3-3, 2-2.

Målen kom i en ganska rolig ordning. Först gick gästerna upp till 0-3, sedan gjorde Sandåkernkamraterna fem raka mål upp till 5-3. Därefter gick IBS upp till 5-6 med tre raka mål innan Sandåkernkamraterna än en gång vände på den berömda steken upp till 7-6. Därefter gjorde lagen ett mål i taget upp till slutresultatet 8-8. En svängig och underhållande tillställning!

Felix Lindgren, Johan Holm och Richard Konradsson gjorde två mål var för Sandåkernkamraterna. I IBS gjorde David Morén och Johan Lundstedt två mål var.

Detta var allt från herrtvåan den här gången. Väl mött igen nästa måndag!